Psiholoģijas eksperte skaidro, kā izmantot bailes no nāves, lai kļūtu laimīgāks

© Pixabay.com

Psiholoģijas eksperte un labklājības platformas “Four Thousand Mondays” dibinātāja Džodija Velmena uzskata, ka cilvēkiem ir jāsastopas ar savām bailēm no nāves, lai viņi varētu dzīvot pilnvērtīgāku dzīvi, raksta CNBC.

"Mans lielākais padoms ir sīki aprakstīt to, ko es saucu par mirstības matemātiku. Lielākajai daļai cilvēku patīk skaitīt savu naudu, bet kā būtu ar atlikušo pirmdienu skaitīšanu?" viņa atzīmēja.

Pēc viņas teiktā, vidusmēra cilvēks savā dzīvē nodzīvo vidēji 4000 pirmdienu. Velmena iesaka cilvēkiem katru nedēļu atzīmēt, cik pirmdienu viņiem ir atlicis, - viņa ir pārliecināta, ka šāda rīcība kalpos kā atgādinājums par laika trūkumu, mudinot cilvēkus uz aktīvu rīcību dzīvē.

"Mums patiesi jāsaprot savas dzīves pagaidu raksturs, jo pretējā gadījumā mēs nerīkosimies un izšķērdēsim sev doto laiku," saka eksperte.

Ideja, ka mirstība var būt motivētājs, ir iedvesmojusi Velmenu jau daudzus gadus. Viņa uzsver, ka ikviens no mums var nomirt priekšlaicīgi, bet ikvienam ir arī dota iespēja novērst nožēlu, ka viņš kaut ko nav izdarījis, jo nav bijis laika:

"Mēs varam noskaņoties uz to, ka esam īslaicīgi, un izmantot to kā aizdedzes sveci, lai turpinātu dzīvot pilnvērtīgi."

Pasaulē

Nākamais NATO ģenerālsekretārs, līdzšinējais Nīderlandes premjerministrs Marks Rite ir pieredzējis politiķis un alianses kurss turpināsies līdzšinējā virzienā, tādu viedokli aģentūrai LETA pauda NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts.