Ķīna nosaka sankcijas 12 ASV uzņēmumiem par ieroču pārdošanu Taivānai

© pixabay.com

Ķīna noteikusi sankcijas vēl 12 ASV aizsardzības nozares uzņēmumiem un desmit vadītājiem saistībā ar ieroču pārdošanu Taivānai.

Sankcijas cita starpā piemērotas uzņēmumu "Lockheed Martin", "Raytheon", "General Dynamics" un citu uzņēmumu struktūrvienībām, kā arī kompāniju "Northrop Grumman Corporation" un "General Dynamics" augstākā līmeņa vadītājiem.

Ķīnas Ārlietu ministrija paziņoja, ka šie pasākumi ir atbilde sankcijām, ko ASV piemēroja Ķīnas uzņēmumiem, kas saistīti ar Krieviju.

Ķīna uzskata Taivānu par savas teritorijas sastāvdaļu un pasludinājusi mērķi atgūt zaudēto salu.

Sankcijām pakļautajiem uzņēmumiem tiks iesaldēti līdzekļi Ķīnā, un personām, kam piemērotas sankcijas, un to ģimenes locekļiem būs aizliegts iebraukt Ķīnā. Tāpat būs aizliegts slēgt jebkādus darījumus ar Ķīnu.

Pekina ir noteikusi virkni sankciju ASV aizsardzības rūpniecības uzņēmumiem par ieroču pārdošanu Taivānai. Pagājušā gada septembrī Ķīna piemēroja sankcijas kompānijām "Lockheed Martin" un "Northrop Grumman". Janvārī sankcijas tika piemērotas vēl pieciem uzņēmumiem.

Pavisam nesen Ķīna paziņoja par sankcijām pret uzņēmumiem "Boeing Defense, Space & Security", "General Atomics Aeronautical Systems" un "General Dynamics Land Systems".

Attiecības starp Vašingtonu un Pekinu jau kādu laiku ir ļoti saspīlētas, un ASV nosaka sankcijas Ķīnas uzņēmumiem.

Pasaulē

Čehijas uzņēmums “Gepard Express” paziņojis par ieceri atklāt regulāru pasažieru vilcienu satiksmi maršrutā Prāga–Kauņa–Viļņa. Testa braucieni paredzēti jau augustā. Tas būs Eiropā garākais pasažieru vilciena maršruts.

Svarīgākais