Ar Peru valdības lēmumu transpersonas oficiāli klasificē kā "garīgi slimus”

© Pixabay

Peru valdība ir oficiāli klasificējusi transpersonas, nebināras un interseksuālas personas kā "garīgi slimus" cilvēkus.

Ļoti pretrunīgais lēmums tika pieņemts, lai nodrošinātu, ka valsts veselības aprūpes dienesti varētu "garantēt pilnīgu medicīniskās palīdzības segumu garīgajai veselībai", pēc izdevuma "Telegraph” ziņām, paskaidroja Peru Veselības ministrija.

Neskatoties uz izmaiņām attiecīgajos noteikumos, transpersonas un citi LGBTQ+ cilvēki netiks spiesti iziet "konversijas terapiju”, oficiāli izplatītajā paziņojumā uzstāja Peru Veselības ministrija.

LGBTQ+ aktīvistu grupas visā Peru tikmēr nosodīja šo lēmumu kā lielu soli atpakaļ cīņā par viņu tiesībām un drošību.

"100 gadus pēc homoseksualitātes dekriminalizācijas Peru nav nekā labāka kā iekļaut transpersonas garīgo slimību kategorijā," vietnē sociālajā vietnē "X” rakstīja organizācijas "OutfestPeru” direktore Džensers Pakaja.

Persijs Meita-Tristāns, Limas Dienvidu Zinātniskās universitātes medicīnas pētnieks, izdevumam "Telegraph” sacīja, ka lēmums liecina par izpratnes trūkumu par LGBTQ+ jautājumu sarežģītību.

"Jūs nevarat ignorēt kontekstu, kas notiek superkonservatīvā sabiedrībā, kur LGBT kopienai nav tiesību un kur viņu marķēšana par garīgi slimiem paver durvis uz konversijas terapiju," viņš paskaidroja.