Parīzes holokausta memoriāla apgānīšanā aizdomās turamie aizbēguši uz ārzemēm

© pixabay.com

Francijas policija izsekojusi trīs aizdomās turamos saistībā ar Parīzes holokausta memoriāla apgānīšanu pagājušajā nedēļā un secinājusi, ka viņi aizbēguši uz Beļģiju, trešdien paziņojusi prokuratūra.

Novērošanas kameru video liecina, ka aizdomās turamie devās uz Beļģiju no autoostas Parīzes dienvidaustrumos. Biļetes tika rezervētas no Bulgārijas, paziņoja prokuratūra.

Naktī uz 14.maiju Francijas holokausta memoriāla ārsiena tika apķēpāta ar plaukstu nospiedumiem sarkanā krāsā. Apķēpāta tika memoriāla Taisnīgo siena, uz kuras uzrakstīti to cilvēku vārdi, kas glāba ebrejus no vajāšanas nacistu okupācijas laikā Francijā.

Prokuratūra veic izmeklēšanu par aizsargātas vēsturiskas ēkas bojāšanu nacionālu, etnisku, rasistisku vai reliģisku motīvu dēļ.

Parīzes Marē rajonā, kur dzīvo daudzi ebreji, līdzīgi tika apķēpātas vēl aptuveni desmit vietas, tai skaitā skolas un bērnudārzi.

Francijā ir lielākā ebreju kopiena ārpus Izraēlas un ASV, kā arī Eiropā lielākā musulmaņu kopiena. Kopš 7.oktobra, kad sākās karš starp Izraēlu un palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās", Francija pievērsusi pastiprinātu uzmanību cīņai ar antisemītismu.

Šī mēneša sākumā studenti uz īsu brīdi okupēja vairākas prestižas universitātes, protestējot pret karu Gazas joslā. Vairāki studenti nokrāsoja rokas sarkanā krāsā, aicinot pārtraukt uguni Gazas joslā.

Svarīgākais