Tramps pirms gaidāmajām debatēm pieprasa Baidenam nodot narkotiku testu

© Unsplash

Bijušais Amerikas Savienoto Valstu (ASV) prezidents Donalds Tramps ir aicinājis pašreizējo prezidentu Džo Baidenu iziet narkotiku pārbaudi pirms viņu gaidāmajām debatēm jūnijā un septembrī.

"Starp citu, es pieprasīšu arī narkotiku pārbaudi," Tramps paziņoja nesenā pasākumā. Viņš pauda bažas par Baidena sniegumu uzrunas laikā par stāvokli Savienībā, apgalvojot, ka Baidens ir bijis "kārtīgi salietojies".

Tramps jau iepriekš ir paudis ko līdzīgu savās intervijās, norādot, ka Baidens savas uzrunas laikā bija "ļoti uzbudināts". Abi ir vienojušies piedalīties divās prezidenta debatēs, kas paredzētas jūnijā un septembrī TV kanālos CNN un ABC.

Tramps uzsvēra godīguma nepieciešamību debatēs, sakot: "Viņiem ir jābūt godīgiem, es domāju, ka viņiem ir jābūt godīgiem, un, ja viņi nav, jūs zināt, jums ar to ir jātiek galā."

Arī republikāņu pārstāvis Gregs Mērfijs norādīja, ka Baidens savā uzrunā par stāvokli Savienībā šķita neparasti enerģisks. "Džo Baidenam tajā dienā droši vien kaut ko iedeva," sacīja Mērfijs, piebilstot, ka viņš runā no medicīniskā viedokļa.

Viņš apšaubīja Baidena spēju ilgstoši stāvēt zem prožektoru gaismām un saglabāt koncentrēšanos.

Svarīgākais