Vai Izraēla ir iesaistīta Irānas prezidenta nāvē? The Economist analītiķi atbild, norādot uz kādu svarīgu detaļu

© Scanpix

Pēc nesen publicētā The Economist raksta autoru domām, izraēlieši nav nogalinājuši Raisī.

Izraēlai un tās drošības spēkiem, visticamāk, nav nekāda sakara ar helikoptera avāriju, kuras rezultātā gāja bojā Irānas prezidents Ebrāhīms Raisī, uzsver The Economist novērotāji. Pēc izdevuma domām, Jeruzaleme noteikti nespertu tik riskantu soli, jo Raisī slepkavība būtu uzskatāma par karadarbību un izraisītu atbildi no irāņiem, jo ​​īpaši no tās garīgās un militārās vadības.

Turklāt The Economist autori atzīmē, ka šis solis būtu ne tikai bīstams, bet arī muļķīgs - Raisī Irānā pēc popularitātes ir zemāks par šīs musulmaņu valsts garīgajiem un militārajiem vadītājiem.

"Būtu muļķīgi riskēt ar šādām sekām, lai nogalinātu Raisī, ļoti nepopulāru politiķi, kuram patiesībā nav izšķirošas balss daudzos Irānas svarīgākajos politiskajos lēmumos," sacīja analītiķi.

Atbildot uz jautājumu, kurš varētu būt iesaistīts prezidenta helikoptera avārijā, The Economist atzīmēja iespēju, ka Raisī nāvē varētu piedalīties iekšējie ienaidnieki. Tieši viņi, pēc ekspertu domām, varēja visu sakārtot tā, ka prezidents lidoja ar novecojušu lidaparātu, kas cieta avārijā.

Svarīgākais