Kremļa propagandisti apgalvo, ka Orbāna dzīvība esot apdraudēta

© Depositphotos

Krievijas propagandisti aizvadītajā nedēļā plaši apsprieda visu pasauli šokējošo uzbrukumu Slovākijas premjerministram Robertam Fico.

Kā jau bija sagaidāms, Kremļa propagandisti visi kā viens steidz izteikt pārspriedumus, ka aiz aizturētā uzbrucēja Slovākijas premjeram Robertam Fico, rakstnieka Juraja Čintula, stāv britu specdienesti, kas Čintulu ir savervējuši. Iemesls - Fico draudzīgās un pragmatiskās attiecības ar Krieviju un Slovākijas "suverenitātes" aizstāvēšana, neļaujot tai kļūt par ASV marioneti. Otrs tāds pats "brīvības cīnītājs" par savas valsts neatkarību ir Ungārijas prezidents Viktors Orbāns, tādēļ arī viņa dzīvība esot apdraudēta.

Propagandisti melīgi un liekulīgi apgalvoja, ka šādi politiski motivēti vardarbīgi uzbrukumi esot sastopami tikai Rietumu demokrātijās un esot neatņemama to sastāvdaļa. Krievijā nekas tāds neesot nedz iespējams, nedz iedomājams. Tas tiek teikts ar tādu pārliecību, it kā nebūtu notikušas nedz politiski motivētās Krievijas opozīcijas politiķa Borisa Ņemcova slepkavības, nedz žurnālistu Vlada Ļistjeva un Annas Poļitkovskas nogalināšanas.

Kremlim uzbrukums Fico ir kā medusmaize, jo tas sniedz iespēju jau tā satracināto Krievijas iedzīvotāju prātiem vēl pieliet ideoloģisko eļļu, paziņojot: lūk, ko Rietumi dara ar tiem, kas vēlas pragmatiskas un draudzīgas attiecības ar Krieviju.

Svarīgākais