Krievija karā mēģina kopēt Ukrainas taktiku

© Pixabay.com

Pārliecinājušies par savas pretgaisa aizsardzības neefektivitāti, krievi ir nolēmuši izmantot Ukrainas taktiku, raksta "dialog.ua".

Krievija nolēmusi pieņemt tādu taktiku, ko Ukraina aktīvi izmanto pret viņiem, - militārais eksperts Aleksandrs Kovaļenko sacīja, ka Maskava ir pārliecinājusies par savas pretgaisa aizsardzības sistēmas zemo efektivitāti un tagad mēģinās izmantot taktiku, kas ir līdzīga Ukrainas lietotajai, mēģinot notriekt Ukrainas dronus, izmantojot vieglās lidmašīnas.

“Atcerēsimies stāstu par to, kā Jak-52 virs Odesas notrieca "Orlan-10". Krieviem ir raksturīgi atdarināt, un pasaulē nav analogu ukraiņu funkcionalitātei,” atzīmē Kovaļenko.

Pēc viņa teiktā, Maskavas apgabala lidlaukā strauji pieaudzis "Cessna 172 Skyhawk" lidojumu skaits. Proti, krievi tuvākajā laikā mēģinās notriekt ukraiņu dronus nevis ar slavēto pretgaisa aizsardzības sistēmu "Pantsir-S1" un pretgaisa aizsardzības sistēmu "Tor-M2", bet gan ar nelielām lidmašīnām.

“Krievi ir nolēmuši notriekt ukraiņu dronus nevis ar saviem ļoti “unikālajiem”, piemēram, Mi-28 vai Jak-130, vai citiem tehniski un tehnoloģiski atpalikušiem aparātiem, bet gan ar amerikāņu "Cessna" no 50. gadu vidus,” secina Kovaļenko.