Braže neprognozē lielas pārmaiņas Irānas politikā pēc prezidenta bojāejas

© Vladislavs Proškins / F64

Pēc Irānas prezidenta Ibrahima Raisi bojāejas helikoptera avārijā būtiskas izmaiņas šīs valsts politikā nav gaidāmas, šādu vērtējumu aģentūrai LETA sniedza Latvijas ārlietu ministre Baiba Braže.

Politiķe atzīmēja, ka Eiropas Savienības (ES) Padomes prezidents Šarls Mišels un ES augstais pārstāvis ārpolitikā un drošības politikā Žuzeps Borels ir izteikuši līdzjūtības saistībā ar Irānas politiķu bojājeju.

Irāna vairākām valstīm bija lūgusi palīdzību helikoptera meklēšanā, kurā atradās prezidents Raisi un citas amatpersonas. Braže norādīja, ka ES bija aktivizējusi ārkārtas situāciju pārvaldības pakalpojumu, lai palīdzētu saprast, kas ir noticis un kur helikopters ir nokritis.

"Patlaban tā būtu pilnīga spekulācija diskutēt, kā Irānas prezidenta nāve varētu ietekmēt Izraēlas un Irānas attiecības. [..] Vienlaikus, apzinoties, kāda ir Irānas iekšējā politiskā situācija, nedomāju, ka mēs varam gaidīt milzīgas izmaiņas valsts politikā," teica ministre.

Jau ziņots, ka Irānā 19. maijā sliktos laika apstākļos avarēja helikopters, kurā atradās prezidents Raisi, ārlietu ministrs Hoseins Amirs-Abdollahians un citas amatpersonas.

Pasaulē

Pēdējo reizi Keita Midltone bija redzama sabiedrībā Ziemassvētku dievkalpojumā, kuru apmeklēja 2023. gada 25. decembrī, - viņas gandrīz sešus mēnešus ilgās publiskās prombūtnes laikā izplatījās dažādas teorijas par Velsas princeses pazušanu, bet “Trooping the Color 2024” parādes laikā viņa atka iepriecināja skatītājus ar savu klātbūtni, vēsta izdevums “Focus”.

Svarīgākais