Septiņi kubieši apstrīd Lietuvas lēmumu nepiešķirt viņiem patvērumu

© pixabay.com

Septiņi Kubas pilsoņi pārsūdzējuši Lietuvas lēmumu nepiešķirt viņiem patvērumu, kā arī vērsušies Eiropas Cilvēktiesību tiesā, kuras pagaidu nolēmums līdz 17.jūnijam aizliedz viņu izraidīšanu no Lietuvas.

Lietuvas Valsts robežsardzes dienesta vadītājs Rustams Ļubajevs pirmdien informēja, ka Kubas pilsoņu grupa izteikusi vēlmi apstrīdēt Migrācijas departamenta lēmumu nepiešķirt viņiem patvērumu Lietuvā. Viņiem tiks nodrošināta juridiskā palīdzība, apliecināja Ļubajevs.

Apmēram pirms mēneša grupa Lietuvā ieradās no Baltkrievijas caur Medininku robežkontroles punktu un lūdza patvērumu Lietuvā, tomēr Migrācijas dienests to noraidīja.

Pagājušajā nedēļā robežsargi vēlējās viņus nosūtīt atpakaļ uz Baltkrieviju caur Medininku robežkontroles punktu, tomēr ārvalstnieki atteicās doties prom un īslaicīgi bloķēja ceļu. Robežsargi viņus nogādāja Ārvalstnieku reģistrācijas centrā, kur viņi nolēma, ka apstrīdēs Migrācijas departamenta lēmumu, žurnālistiem klāstīja Lietuvas robežsardzes vadītājs.

Kubas pilsoņi ir vērsušies arī Eiropas Cilvēktiesību tiesā, kas noteikusi pagaidu pasākumus un novērsusi viņu izraidīšanu no Lietuvas. Strasbūrā bāzētā tiesa noteikusi Kubas pilsoņiem aizsardzību līdz 17.jūnijam.

Lietuva stingrākus pasākumus pret migrantiem veic kopš 2021.gada, kad sākās nelegālo migrantu pieplūdums no Baltkrievijas. Tolaik no Baltkrievijas nelegāli ieradās gandrīz 4200 migrantu, bet tagad lielākā daļa no tiem ir pametuši Lietuvu, jo beidzās pārvietošanās ierobežojumi.

Reaģējot uz migrantu krīzi, Lietuva legalizēja migrantu piespiedu nosūtīšanu atpakaļ un ierobežoja viņu iespējas lūgt patvērumu uz robežas. Nevalstiskās organizācijas ir kritizējušas šādus pasākumus kā starptautisko tiesību pārkāpumu.

Pasaulē

Ja Krievijas Federācijā ir kāds, kas vazā Putinu aiz deguna, tad tie ir propagandisti, ir pārliecināts Romāns Cimbaļuks. Tieši viņi ilgu laiku skaļi uzstāja uz Krievijas armijas spēku un neuzvaramību, prognozējot tai uzvaru pār Ukrainu dažu dienu laikā, raksta dialog.ua.

Svarīgākais