Ķīna vēlas sodīt ASV un nosaka sankcijas trim uzņēmumiem

© depositphotos.com

Ķīna noteikusi sankcijas trim ASV aizsardzības rūpniecības uzņēmumiem par ieroču pārdošanu Taivānai, pirmdien paziņojusi Ķīnas Tirdzniecības ministrija.

Trīs uzņēmumi, kas iekļauti Ķīnas "neuzticamo uzņēmumu" sarakstā, ir "Boeing Defense, Space & Security", "General Atomics Aeronautical Systems" un "General Dynamics Land Systems". Sankciju nolūks ir sodīt ASV par ieroču piegādi Taivānai, kuru Pekina uzskata par savas teritorijas daļu.

Sankcijām pakļautajiem uzņēmumiem tiks aizliegts veikt turpmākas investīcijas Ķīnā, un to vadītājiem būs aizliegts iebraukt Ķīnā.

Pekina ir noteikusi virkni sankciju ASV aizsardzības rūpniecības uzņēmumiem par ieroču pārdošanu Taivānai. Pagājušā gada septembrī Ķīna piemēroja sankcijas kompānijām "Lockheed Martin" un "Northrop Grumman". Janvārī sankcijas tika piemērotas vēl pieciem uzņēmumiem.

Attiecības starp Vašingtonu un Pekinu jau kādu laiku ir ļoti saspīlētas, un ASV nosaka sankcijas Ķīnas uzņēmumiem.

Pamatojot ieroču piegādi Taivānai, ASV prezidenta Džo Baidena administrācija norādījusi uz pieaugošo Ķīnas spiedienu uz Taivānu, tostarp pastiprinātu militāro aktivitāti gan gaisā, gan jūrā.

Pasaulē

Čehijas uzņēmums “Gepard Express” paziņojis par ieceri atklāt regulāru pasažieru vilcienu satiksmi maršrutā Prāga–Kauņa–Viļņa. Testa braucieni paredzēti jau augustā. Tas būs Eiropā garākais pasažieru vilciena maršruts.

Svarīgākais