No novembra vidus Eiropā drīkstēs tirgot tikai pašdziestošas cigaretes

Eiropā no šī gada 17.novembra varēs tirgot tikai pašdziestošas cigaretes, un lai arī šādu cigarešu ražošana ir dārgāka, jaunās normas cigarešu cenas neietekmēs, norāda importētāji.

Standarts par cigarešu degšanas spējas samazināšanu pieņemts ar mērķi ierobežot cigarešu izraisītu ugunsgrēku, tajos cietušo un bojāgājušo cilvēku skaitu, kā arī materiālo zaudējumu apjomu, vēsta laikraksts Bizness & Baltija.

Uzņēmējiem līdz novembrim jārealizē esošie cigarešu krājumi, jāpārkārto ražošana jaunajām prasībām, kā arī jāveic citi nepieciešamie pasākumi, lai nodrošinātu cigarešu atbilstību samazinātas degšanas prasībām.

Lielākās neērtības būs saistītas ar pašreizējā standarta cigarešu izpārdošanu. Mēs ievērosim visas prasības. Liels jautājums, vai tās spēs ievērot arī tirgotāji, laikrakstam norādījis tabakas uzņēmuma Japan Tobacco International Latvijas filiāles vadītājs Oļegs Karatuns, pēc kura domām, veikalos varētu palikt neizpārdotas produkcijas krājumi.

Nelegālas produkcijas daļa Latvijas tabakas tirgū ir 38%. Kontrabandas cigaretes tiek ievestas no Krievijas un Baltkrievijas, kur neplāno pāriet uz jauna standarta cigaretēm, liecina uzņēmēju aplēses.

Pasaulē

NATO būtiski jāpastiprina savas aizsardzības spējas un jāpalielina kaujas brigāžu skaits no 82 līdz 131, kā arī jāizveido jauni korpusi un divīzijas, kuru skaitam vajadzētu palielināties no 24 līdz 38, un tas ir tikai minimālo prasību izpildei, raksta izdevums “Defense Express”.

Svarīgākais