Ķermeņa valodas eksperte atklāj patiesās attiecības starp Putinu un Ķīnas prezidentu

© Pixabay.com

Krievijas prezidents Vladimirs Putins tikšanās laikā mēģināja piesaistīt Sji Dzjiņpina skatienu, taču ir skaidrs, ka Ķīnas prezidents ir vecākais partneris pasaules līderu attiecībās, uzskata ķermeņa valodas eksperte, raksta dailymail.co.uk.

Krievijas prezidents ceturtdien tikās ar Ķīnas kolēģi samitā Pekinā, kur abi līderi atkārtoti apstiprināja "bez ierobežojumu" partnerattiecības, kas ir padziļinājušās, abām valstīm saskaroties ar pieaugošo spriedzi ar rietumiem.

Putina divu dienu valsts vizītes laikā pie viena no viņa spēcīgākajiem sabiedrotajiem viņš pateicās Sji par viņa centieniem atrisināt Ukrainas konfliktu.

Lielā mērā simboliskā vizīte uzsvēra partnerību starp divām valstīm, kuras saskaras ar izaicinājumiem attiecībās ar ASV un Eiropu.

Taču abu valstu partnerattiecību padziļināšanās laikā ķermeņa valodas eksperte, kas sarakstījusi 26 grāmatu par šo tēmu, Džūdija Džeimsa sacīja, ka tikšanās, iespējams, bija vienpusīgāka, nekā Putins vēlētos ļaut domāt pasaulei.

Putins izmantoja smalkus veidus, lai parādītu saikni starp abiem līderiem, sacīja Džeimsa, bet Sji "nesaprata mājienu".

“Kad pasaules līderi vēlas izrādīt aktīvas un bieži vien stratēģiskas alianses, bieži vien notiek savstarpējas ķermeņa valodas akti, kas liecina par dziļu saikni.

Putins nepārprotami ņem vērā šos rituālus, taču Sji atbildes liecina, ka viņš nav lasījis noteikumu grāmatas attiecībā uz savstarpējiem rituāliem.

Ir acīmredzamas kultūras atšķirības, kas jāņem vērā, bet kopējais rezultāts liek Putinam izskatīties dedzīgākam izrādīt saikni ar savu kolēģi, nekā to dara Sji, kas ir augstākā statusā un izturās tikai pieklājīgi,” atzīmēja eksperte.

Analizējot fotogrāfiju, kurā redzams rokasspiediens starp līderiem, Džeimsa kundze sacīja, ka ir manāma atšķirība Putina un Sji pieejai šim žestam.

Fotogrāfijā Sji sejas izteiksme izskatās pieklājīga, bet viņa smaids ir vērsts pret kamerām, bet Putina smaids ir izteiktāks, ar paceltiem un noapaļotiem vaigiem, tādējādi viņa rokasspiediena mēģinājums šeit izskatās personiskāks.

"Kad abi vīrieši iet blakus, Sji skatās uz priekšu un izskatās ļoti pārliecināts par sevi," sacīja Džeimsa.

"Tajā pašā laikā Putins aktīvi cenšas viņu iesaistīt sarunā, taču poza liecina, ka runā Putins, kamēr Sji ir augstāka līmeņa klausītājs. Putins izmanto acu kontaktu, lai pievērstu Sji uzmanību, bet Sji skatās uz priekšu.”

Citā fotogrāfijā Putins un Sji ir redzami, apmainoties ar dokumentiem.

Džeimsa sacīja, ka, apmainoties ar dokumentiem, Putins atkal meklēja Sji uzmanību.

“Putins atkal cenšas panākt acu kontaktu, kamēr Sji skatās prom," viņa piebilda.

Lielākā daļa analītiķu un komentētāju ir vienisprātis, ka Putinam šīs attiecības ar Ķīnu ir vajadzīgas vairāk nekā Sji savas valsts attiecības ar Krieviju.

Ķīna ir izrādījusies Krievijas ekonomikas glābšanas riņķis pēc tam, kad Rietumi noteica Maskavai sankcijas, un Putins ir ļoti atzinīgi izteicies par savu Ķīnas kolēģi, vienlaikus paužot apbrīnu par Ķīnas kultūru un pat komentējot, ka viņa ģimenes locekļi mācās mandarīnu valodu.

Svarīgākais