"The Times" prognozē, kam Belousovs gatavo Krieviju

© Pixabay.com

Izdevums TheTimes publicējis Krievijas eksperta Marka Galeoti viedokli, kurš apgalvo, ka pēdējie pārkārtojumi Krievijas valdībā liecina - Putins grasās veikts būtiskas izmaiņas, pārceļot Krieviju uz pastāvīgas mobilizācijas stāvokli.

Galvenās izmaiņas Krievijas valdībā bija aizsardzības departamenta vadītāja Šoigu atcelšana no amata, kura vietu ieņēma bijušais premjerministra vietnieks Andrejs Belousovs.

The Times raksta: “Jaunais vadītājs pēc izglītības ir ekonomists, nevis karavīrs kā viņa priekšgājējs Šoigu. Taču viņš ir organizators un plānotājs, kura uzdevums ir sagatavot aizsardzības departamentu un visu valsti ļoti ilgstošam karam.”

Galeoti arī atgādināja, ka jaunais Krievijas Aizsardzības ministrijas vadītājs savā uzrunā Krievijas Federācijas padomē norādīja, ka viņa prioritātes ir aizsardzības un civilās ekonomikas integrācija, kas reālitātē nozīmē valsts ekonomikas pārorientēšanu uz kara vajadzībām. Tiek arī atzīmēts, ka ekonomika būs “patiesi atvērta inovācijām”, kas nozīmē daudz vairāk nekā tikai jaunāko tehnoloģiju un dronu iegādi.

Svarīgākais