Ar auto bēgot no policijas un ietriecoties sienā, iet bojā četri migranti Horvātijā

© Pixabay

Automašīna, kurā atradās migranti, ceturtdien noslīdēja no ceļa un ietriecās sienā Horvātijas dienvidos, nogalinot četrus cilvēkus un nopietni ievainojot piecus, tostarp divus bērnus, paziņojusi vietējā policija.

Negadījumā gāja bojā Moldovas pilsonis, kurš bija šoferis, kā arī trīs migranti, kuriem nebija personu apliecinošu dokumentu, preses konferencē sacīja augsta ranga policijas amatpersona Marko Srdarevičs.

Katastrofa notika netālu no Sinjas pilsētas, aptuveni 20 kilometrus no Bosnijas robežas.

Šoferis steidzās garām policijas patruļai un iebrauca krustojumā, pēc tam zaudēja kontroli un ietriecās sienā, sacīja Srdarevičs.

Migranti, kas cenšas sasniegt Rietumeiropu, ierodas Horvātijā caur Bosniju, pirms dodas uz Slovēniju vai Itāliju. Migranti bieži vēršas pie cilvēku kontrabandistiem, lai viņus bez atļaujas aizvestu pāri robežām, un veic vairākus mēģinājumus šķērsot robežu, regulāri saskaroties ar policijas pretdarbībām.

Policija atrada arī divus citus transportlīdzekļus, kas bija iesaistīti nelegālajā migrantu pārvietošanā, sacīja Srdarevičs. Vienai bija Polijas, bet otrai Ungārijas numurzīmes. Abās automašīnās kopā atradās 11 ārvalstu pilsoņi, tostarp cilvēki no Sīrijas, Afganistānas, Moldovas un Rumānijas.

Viens no ievainotajiem vīriešiem, kurš apgalvo, ka ir no Afganistānas, policijai pastāstīja, ka šis ir viņa ceturtais mēģinājums iekļūt Horvātijā.

Svarīgākais