Augošā jūras līmeņa dēļ Taizeme apsver pārcelt galvaspilsētu

© Pixabay

Taizemei, iespējams, nāksies apsvērt iespēju pārcelt savu galvaspilsētu Bangkoku jūras līmeņa celšanās dēļ, šonedēļ paziņoja augsta amatpersona valsts Klimata pārmaiņu birojā.

Prognozes konsekventi liecina, ka ģeogrāfiski zemā Bangkoka riskē tikt appludināta līdz šī gadsimta beigām. Liela daļa rosīgās galvaspilsētas jau šobrīd cīnās ar plūdiem lietus sezonu laikā.

Valdības Klimata pārmaiņu un vides departamenta ģenerāldirektora vietnieks Pavičs Kesavavongs brīdināja, ka pilsēta, iespējams, nespēs pielāgoties pasaulei tās pašreizējā sasilšanas tempā.

"Es domāju, ka Bangkoka jau būs zem ūdens, ja mēs paliksim mūsu pašreizējā situācijā." Viņš sacīja, ka Bangkokas pilsētas valdība pēta pasākumus, kas ietver aizsprostu būvniecību, līdzīgi tiem, ko izmanto Nīderlandē. Bet "mēs esam domājuši par pārcelšanos", sacīja Pavičs, norādot, ka diskusijas joprojām ir hipotētiskas un jautājums ir "ļoti sarežģīts".

"Personīgi es uzskatu, ka tā ir laba izvēle, lai mēs varētu nodalīt galvaspilsētu, valdības zonas un uzņēmējdarbības jomas," viņš teica. "Bangkoka joprojām būtu valdības galvaspilsēta, bet bizness varētu pārcelties."

Svarīgākais