Ķīna Putinam un viņa delegācijai Pekinā liek veikt pazemojošas procedūras

© Scanpix

Ķīnas varas iestāžu protokola dienests licis Putinam un viņa delegācijai pie apģērba piespraust īpašas identifikācijas nozīmītes, kas norāda uz apmeklētāja sociālo statusu, raksta "dialog.ua".

Ķīnas varas iestādes Krievijas delegāciju Pekinā pakļāvušas pazemojošai procedūrai, ar īpašām nozīmītēm norādot uz viesu statusu. Kā vēsta Kremļa ziņu aģentūra, Krievijas Federācijas delegācijas dalībnieki tika apbalvoti ar zelta, sudraba un zilas krāsas nozīmītēm, kas norāda uz to sociālo statusu.

Krievijas ekonomikas analītiķis Anatolijs Nesmijans atzīmē, ka līdzīga rīcība atrodama arī vēsturē - mongoļi Zelta ordā iepriekš svešzemniekiem veikuši līdzīgu procedūru, piekarinot viņiem koka, vara, sudraba un zelta nozīmes - augstākā ranga nozīmju īpašnieku nedrīkstēja pārmeklēt, jo viņš atradās paša mongoļu hana aizsardzībā.

Zīmīgi, ka citos no Pekinas uzņemtajos video ir pamanāms - Ķīnas prezidenta apsargi nēsā zelta nozīmītes, kas apzīmē augstāku statusu nekā Krievijas valdības pirmajiem ministriem.

Svarīgākais