Vienvirziena biļete uz Ruandu: Lielbritānija veic izmaiņas nelegālo imigrantu izraidīšanas politikā

© unsplash.com

Lielbritānijas valdība trešdien paplašināja plānu par nelegālo imigrantu izraidīšanu uz Ruandu, ietverot tajā arī patvēruma meklētājus, kuru patvēruma pieprasījumi ir noraidīti.

Iepriekš bija paredzēts, ka uz Ruandu tiks izraidīti tie nelegālie imigranti, kas Lielbritānijā ieradušies laikā no 2022. gada janvāra līdz pagājušā gada jūnijam un kuru patvēruma pieprasījumi atzīti par neizskatāmiem.

Iekšlietu ministrija tagad paziņojusi, ka vienvirziena biļete uz Ruandu var tikt piešķirta arī imigrantiem, kuriem "nav tiesību būt Lielbritānijā", kuru patvēruma pieprasījumi ir noraidīti vai atsaukti un kuri nevar pārsūdzēt šo lēmumu.

Atraidītie patvēruma meklētāji jau var brīvprātīgi pieteikties lidojumam uz dzimteni vai nosūtīšanai uz Ruandu. Tie, kas neizvēlēsies paši atstāt Lielbritāniju, "būs rindā uz aizturēšanu un piespiedu aizvešanu uz drošu trešo valsti saskaņā ar jauno vienošanos" starp Lielbritāniju un Ruandu, paziņoja valdības amatpersonas.

Iekšlietu ministrs Džeimss Kleverlijs sacīja, ka šonedēļ notikusi atraidīto patvēruma meklētāju aizturēšana izraidīšanai uz Ruandu. "Šie cilvēki ir izgājuši cauri patvēruma sistēmai, un viņiem nav tiesību palikt Lielbritānijā," piebilda ministrs.

Svarīgākais