Tallinas dome likvidēs pašvaldības medijus

© Lauris Vīksne / F64

Tallinas pašvaldība atteiksies no pašvaldības medijiem, likvidējot 40 darbavietas, paziņoja Igaunijas galvaspilsētas komunikācijas direktore Kristi Rūla.

Tallinas pašvaldības laikraksti igauņu un krievu valodā "Pealinn" un "Stoļica", to tiešsaistes versijas, kā arī pilsētas televīzijas kanāli darbu pārtrauks līdz 31.maijam.

Tas nozīmē, ka darbu Tallinas Stratēģiskās pārvaldības biroja Pilsētas mediju nodaļā zaudēs 40 cilvēku jeb apmēram divas trešdaļas darbinieku. No 11.jūnija spēkā stāsies biroja struktūras izmaiņas, kas paredz, ka komunikācijas birojā kopumā būs 21 amata pozīcija, kas nodarbosies gan ar iekšējo, gan ārējo Tallinas komunikāciju, veidos vizuālo identitāti un zīmolu, kā arī nodrošinās tehniskos risinājumus un administratīvo atbalstu.

Par pašvaldības mediju likvidāciju aprīļa vidū savā pirmajā preses konferencē pēc apstiprināšanas amatā paziņoja Tallinas mērs Jevgeņijs Osinovskis.

Viņš teica, ka tas pašvaldībai ļaus ietaupīt vairākus miljonus eiro gadā. Šā gada Tallinas budžetā pilsētas medijiem paredzēti 2,9 miljoni eiro, no kuriem 830 000 eiro paredzēti laikrakstiem un 1,4 miljoni eiro - televīzijas programmām.