Brazīlijas paralimpieti piemeklē pamatīga nelaime - plūdos zaudēti apbalvojumi un ekipējums

© Unsplash

Iepriekšējo divu paralimpisko spēļu dalībnieks Brazīlijas ratiņpaukotājs Vandersons Šaviss plūdos zaudējis savus apbalvojumus un sporta ekipējumu, kā arī pasi.

Portualegri applūdis Šavisa pirmā stāva dzīvoklis, kas ir piemērots viņam kā sportistam ratiņkrēslā.

Šavisam, kurš Amerikas zonā ir viens no vadošajiem ratiņpaukotājiem sacensībās ar floreti un zobenu, jau ceturtdien Sanpaulu jāpiedalās Parīzes paralimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā. Parasportists vispirms ar busiņu mēros ceļu uz 460 kilometrus attālo Floriānpolisu, bet pēc tam ar lidmašīnu lidos uz Sanpaulu.

Šavisa treneris Eduārdu Nuniss atklāj, ka sportistam būs jāsaskaras arī citām grūtībām, ne tikai psiholoģisko stresu un garo ceļojumu.

"Viņam būs jauni cimdi. Tas ir tāpat kā futbolistam spēlēt ar jauniem apaviem. Cimdi nebūs vēl ievalkāti, un viņam būs tulznas. Arī tērps ir jāievalkā, taču viņam nebūs laika to darīt. Šīs nianses var atstāt iespaidu, taču viņš var pārvarēt grūtības," aģentūra AP citē Nunisa stāstīto.

Brazīlijas un ASV ratiņpaukotāji piedāvājuši Šavisam izlīdzēt ar apģērbu un ekipējumu. Kvalificējoties paralimpiskajām spēlēm, viņš saņems atbalstu arī no Brazīlijas valdības.

Spēcīgās lietavas pagājušajā nedēļā izraisīja upju pārplūdi Brazīlijas dienvidos, kā rezultātā gājuši bojā 136 cilvēki, ievainoti 806 un bez vēsts pazuduši 125. No vairāk nekā diviem miljoniem cilvēku, kurus skāruši plūdi, vairāk nekā 537 000 ir bijuši spiesti pamest savas mājas, bet 81 000 atrodas patversmēs.