"Sliktas ziņas NATO". ISW skaidro, ko nozīmē Šoigu atlaišana no amata

© SCANPIX

Pēc ASV Militāro studiju institūta (ISW) analītiķu domām, Krievijas prezidents Vladimirs Putins pastiprina gatavošanos ilgstošam karam Ukrainā un, iespējams, gatavojas arī turpmākai konfrontācijai ar NATO.

12. maijā V. Putins Sergeju Šoigu pārcēla uz Drošības padomes sekretāra amatu, savukārt aizsardzības ministra amatam izvirzīja līdzšinējo pirmo vicepremjeru Andreju Belousovu. Vairāk par to var izlasīt šeit.
Solis pretī karam ar NATO?
Savā jaunākajā ziņojumā ISW analītiķi norāda, ka šī skaļā pārstrukturēšana pēc Krievijas prezidenta vēlēšanām norāda, ka Putins veic nozīmīgus pasākumus, lai mobilizētu Krievijas ekonomiku un aizsardzības industriālo bāzi, lai atbalstītu ieilgušo karu Ukrainā un, iespējams, sagatavotos nākotnes konfrontācijai ar NATO.
Analītiķi atzīmē, ka lēmums par N. Patruševa nomaiņu Drošības padomē, ieceļot šajā amatā Šoigu, atbilst V. Putina vispārējai politikai klusi atstādināt augstākās drošības amatpersonas, piešķirot tām perifēras lomas Krievijas drošības sfērā, nevis vienkārši atlaižot. ISW norāda, ka Putins savus neveiksmīgos ģenerāļus jau atstājis malā.

Svarīgākais