Bijušais izlūkošanas virsnieks dalās ar informāciju no Vašingtonas "neoficiāliem kanāliem"

© Pixabay.com

Militārā palīdzība no ASV tiks izlaista burtiski pēc pāris dienām, prezidentam Baidenam parakstot attiecīgo dekrētu, apgalvo bijušais izlūkošanas virsnieks Jurijs Švecs, raksta "dialog.ua".

Tajā pašā laikā militārais eksperts norādīja, ka jautājumi, kāpēc ieroči un tehnika Ukrainā nenonāk uzreiz, nav jāuzdod Vašingtonai.

Bijušais izlūkdienesta virsnieks ar pārliecību paziņoja, ka situācija Ukrainas frontēs drīz mainīsies, jo Ukrainas bruņotajiem spēkiem būs vairāk ieroču un munīcijas: “Nav pamata gaidīt stratēģiskus izrāvienus no Krievijas - ja Krievija būtu spējīga tādus veikt, tad tas jau tiktu darīts, bet izrādās, ka viņi principā nav spējīgi to paveikt. Turklāt šo iespēju logs arvien sarūk.”

Švecs arī paskaidroja, cik ātri pēc tam, kad Baidens parakstīja dokumentu par palīdzības sniegšanu Ukrainai, tā nonāk galamērķī: “Tas, par ko es jums ziņoju, ir gandrīz oficiāla informācija, kas tiek pārraidīta pa neoficiāliem kanāliem. Pēdējā gada laikā galvenie ieroču piegādātāji Ukrainai ir jau atstrādājuši šādu ātrumu - kad prezidents paraksta nākamo dekrētu, pēc trim dienām ieroči jau atrodas pie Ukrainas robežām, bet tieši tur diemžēl dažkārt sākas juceklis.”

Svarīgākais