"Hamās" publicē video ar Gazas joslā turētu ķīlnieku

© Ekrānšāviņš

Palestīniešu kaujinieku grupējuma "Hamās" militārais spārns "Izedina al Kasama brigādes" sestdien publicēja video, kurā dzīvs redzams viens no oktobrī saņemtajiem ķīlniekiem.

Ķīlnieks, kuru aktīvisti identificēja kā Nadavu Poplevelu, runā 11 sekundes ilgajā videoierakstā, kuru papildina uzraksts arābu valodā un ivritā: "Laiks iztek. Jūsu valdība melo."

Video redzams, ka Izraēlas un Lielbritānijas dubultpilsonim ir zilumi ap acīm un viņš ar grūtībām runā. Citu redzamu traumu viņam nav.

Poplevels tika nolaupīts savās mājās Izraēlā, kad "Hamās" pērn 7.oktobrī sarīkoja slaktiņu. Kopā ar 51 gadu veco vīrieti tika nolaupīta arī viņa māte Hanna Peri, kuru atbrīvoja novembrī, kad pušu starpā nedēļu bija pamiers. Vīrieša vecākais brālis uzbrukumā tika nogalināts.

Tā ir trešā reize nepilna mēneša laikā, kad "Hamās" militārais spārns publicē video ar Gazas joslā turētajiem ķīlniekiem.

27.aprīlī "Hamās" publicēja video ar diviem dzīviem ķīlniekiem - Kītu Sīgelu un Omri Miranu. Trīs dienas pirms tam publicētā video bija redzams Heršs Goldbergs-Polins.

Video tiek publicēti laikā, kad Izraēlā pieaug spiediens uz valdību panākt atlikušo ķīlnieku atbrīvošanu.

Pērn 7.oktobrī "Hamās" Izraēlas dienvidos sarīkoja slaktiņu, nogalinot ap 1200 cilvēku, galvenokārt civiliedzīvotājus, un nolaupot vēl aptuveni 250 cilvēku. Izraēla apgalvo, ka kaujinieki joprojām tur 128 ķīlniekus, bet vēl 36 cilvēki gūstā ir miruši.

Reaģējot uz slaktiņu, Izraēla sāka plašu militāru ofensīvu Gazas joslā.

Pasaulē

Latvijas vīriešu basketbola izlases saspēles vadītājs Artūrs Žagars sestdien olimpisko spēļu kvalifikācijas pusfināla mačā varēs palīdzēt komandai, sarunā ar žurnālistiem atzīmēja valstsvienības galvenā trenera Lukas Banki asistents Artūrs Visockis-Rubenis.

Svarīgākais