Spridzinās Baltimoras tiltu, lai atbrīvotu joprojām tur iestrēgušo kuģi

© Flickr

Glābšanas dienesti Baltimorā izmantos precīzās spridzināšanas metodi, lai atbrīvotu konteinerkuģi "Dali”, kas joprojām atrodas zem Frānsisa Skota Kī tilta vraka, šonedēļ paziņoja vietējās amatpersonas.

Nelieli lādiņi tiks ievietoti precīzos iegriezumos tēraudā, lai lielās tilta kopņu daļas sadalītu mazākos, vieglāk pārvaldāmos gabalos, kurus celtņi un baržas varēs noņemt no "Dali” klāja.

"Izmantojot precīzus griezumus, mēs samazinām riskus mūsu personālam un varam droši un efektīvi turpināt Baltimoras ostas kanāla attīrīšanu," sacīja kapteinis Deivids O’Konels, glābēju federālais koordinators uz vietas.

Kad tilta atlūzas tiks noņemtas, masīvais kuģis atbrīvos Baltimoras kanālu. Amatpersonas norādīja, ka precīzs spridzināšanas laiks būs atkarīgs no laikapstākļiem un citiem faktoriem.

Jau ziņojām, ka 26. martā Baltimoras Skota Kī tilts sabruka un iegāzās Patapsko upē tikai dažu sekunžu laikā pēc tam, kad aptuveni 300 metru garais konteinerkuģis "Dali” ietriecās vienā no tilta balstiem. Vairāk šeit.