Pirmdiena, 20.maijs

redeem Salvis, Selva, Venta

arrow_right_alt Pasaulē

Lielbritānija izraida Krievijas aizsardzības atašeju

© pixabay.com

No Lielbritānijas tiek izraidīts Krievijas aizsardzības atašejs, jo viņš ir "nedeklarēts militārā izlūkdienesta līdzstrādnieks", trešdien pavēstīja Lielbritānijas valdība.

Kā Lielbritānijas parlamentam sacīja iekšlietu ministrs Džeimss Kleverlijs, diplomātiskais statuss tiks atņemts vairākiem Krievijai piederošiem īpašumiem, kas, "kā mēs uzskatām, tika izmantoti izlūkošanas nolūkos".

Viens no tiem ir Saseksā, Anglijas dienvidos, bet otrs Londonā.

Attiecībā uz Krievijas pārstāvjiem tiks noteikti ierobežojumi diplomātiskajām vīzām, arī attiecībā uz laiku, kādu Lielbritānijā var pavadīt Krievijas diplomāti, piebilda ministrs.

Šie soļi tik sperti laikā, kad Lielbritānijā vairojas bažas par Krievijas naidīgajām aktivitātēm Lielbritānijas teritorijā, arī vairāku ukraiņiem piederošo uzņēmumu dedzināšanu, ko, domājams, organizējusi Krievija.

Šajā lietā pagājušajā mēnesī tikai aizturēts kāds brits, kam bijuši sakari ar Krievijas algotņu grupējumu "Vagner".

Kā sacīja Kleverlijs, Lielbritānijas jaunāko soļu mērķis ir "skaidri paust Krievijai, ka mēs necietīsim šādu acīmredzamu eskalāciju".

"Mūsu vēstījums Krievijai ir skaidrs - izbeidziet šo nelikumīgo karu, izvediet savu karaspēku no Ukrainas, apturiet naidīgās aktivitātes," uzsvēra ministrs.