Pirmdiena, 20.maijs

redeem Salvis, Selva, Venta

arrow_right_alt Pasaulē

Kremlis: Šī ir pilnīgi jauna spriedzes eskalācijas kārta

© Pixabay.com

Krievijas Aizsardzības ministrija ziņo, ka ģenerālštābs valsts prezidenta Vladimira Putina uzdevumā sācis gatavoties Dienvidu militārā apgabala (SMD) raķešu formējumu un Jūras spēku mācībām tuvākajā nākotnē, ziņo BBC.

Tiek plānots izstrādāt “Nestratēģisku kodolieroču izmantošanas jautājumus”.

Mācības tiek gatavotas, reaģējot uz "provokatīviem Rietumu amatpersonu paziņojumiem un draudiem", un tās tiks rīkotas "drīzumā". Ziņojumā nav precīzi norādīti, kādi tieši ir “provokatīvie paziņojumi”, un arī mācību norises vieta nav izziņota.

Tikai pirmdien Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs precizēja, ka runa ir par Francijas prezidenta, Lielbritānijas pārstāvju un ASV Senāta pārstāvju paziņojumiem par it kā “nodomiem nosūtīt uz Ukrainu bruņotos spēkus”.

"Šī ir pilnīgi jauna spriedzes eskalācijas kārta, kas prasa īpašu uzmanību un īpašus pasākumus,” sacīja Kremļa pārstāvis.

Reaģējot uz Peskova pirmdienas paziņojumu, ASV nosodīja Maskavas "bezatbildīgo retoriku".

"Šis ir tādas pašas bezatbildīgas retorikas piemērs, kādu mēs esam dzirdējuši no Krievijas jau pagātnē," žurnālistiem sacīja Pentagona pārstāvis Patriks Raiders.

"Ņemot vērā pašreizējo drošības situāciju, tas ir pilnīgi nepiemēroti," piebilda ģenerālis.

Tajā pašā laikā Raiders paskaidroja, ka amerikāņu izlūkdienesti "nekādas izmaiņas Krievijas stratēģisko spēku pozīcijās" nav novērojuši.