Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Pasaulē

Kirgizstāna mudina pilsoņus nebraukt uz Krieviju

© pexels.com

Kirgizstānas Ārlietu ministrija iesaka valsts pilsoņiem kādu laiku atturēties no braucieniem uz Krieviju, teikts ministrijas paziņojumā.

Kirgizstānas pilsoņiem, kam "nav nopietnu iemeslu, lai dotos" uz Krieviju, ieteicams braucienus atlikt "līdz brīdim, kad būs atcelti tagad ieviestie papildu drošības pasākumi un pastiprinātais robežkontroles režīms", norādīts paziņojumā.

Visiem, kam ir nepieciešams nokļūt Krievijā, būtu "laikus jāpārbauda, vai nav spēkā ierobežojumi attiecībā uz ieceļošanu" valstī, norādīja ministrija.

Tā nākusi klajā ar šo rekomendāciju, jo medijos parādījusies informācija, ka Kirgizstānas pilsoņiem masveidā tiek liegta ieceļošana Krievijā.

Krievijas varasiestādes masveidā liedz valstī ieceļot Tadžikistānas, Kirgizstānas un Uzbekistānas pilsoņiem, izdevumam "Agenstvo" pavēstīja cilvēktiesību aktīviste Valentīna Čupika.

1.maijā Krievijas lidostās bijuši 4500 cilvēku, kas netika ielaisti valstī. Tikpat lielam skaitam Krievijā liegts ieceļot sauszemes robežpunktos. Lielāko daļu cilvēku, kam liegts ieceļot Krievijā, varasiestādes sūta atpakaļ vienas divu dienu laikā, bet dažos gadījumos šis process var ilgt pat nedēļu, norādīja aktīviste.

Tadžikistānas Ārlietu ministrija jau 27.aprīlī mudināja valsts pilsoņus nedoties uz Krieviju. Kā norādīja ministrija, Krievija jau vairākas nedēļas masveidā liedz valstī ieceļot Tadžikistānas pilsoņiem.

Par terorakta sarīkošanu 22.martā Piemaskavas koncertzālē apsūdzēti vairāki Tadžikistānas pilsoņi, un pēc šī uzbrukuma Krievijas pilsētās notiek ārvalstu pilsoņu masveida pārbaudes.

Tadžikistānas Darba ministrija novērojusi darba migrantu atgriešanos valstī.