Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Pasaulē

Uz Lietuvas robežas konfiscētās kontrabandas cigaretes 3,8 miljonu vērtībā bija paredzētas sūtīšanai uz Norvēģiju

© Dāvis Ūlands / F64

Lietuvas Muitas krimināldienesta amatpersonas astoņām personām noteikušas aizdomā turētā statusu par cigarešu kontrabandu un konfiscējušas nepilnu miljonu cigarešu paciņu 3,8 miljonu eiro vērtībā.

Tika aizturētas divas personas, no kurām vienu pēc nopratināšanas atbrīvoja, bet otrai noteica apcietinājumu uz diviem mēnešiem. Pārējiem aizdomās turētajiem tika piemēroti dažādi ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, piemēram, rakstveida solījums neizbraukt, dokumentu konfiskācija un pienākums periodiski reģistrēties policijā.

Muitas krimināldienests ceturtdien informēja, ka pagājušajā nedēļā muitas darbinieki kopā ar Lietuvas Valsts robežsardzes dienestu, Eiropas policijas organizāciju "Eiropols", Finanšu noziegumu izmeklēšanas dienestu un Lietuvas pretterorisma operāciju vienību "Aras" veica kratīšanas Viļņā, Kauņā, Jurbarkā, Alītā un Veisiejos, kā arī Marijampoles rajonā saistībā ar cigarešu realizāciju, to transportēšanu uz Norvēģiju un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju.

Dažādu kratīšanu laikā Lietuvā un ārvalstīs amatpersonas konfiscēja 961 000 paciņu cigarešu, kuru kopējā vērtība, ieskaitot nodokļus, ir 3 854 000 eiro.

Daži no aizdomās turētajiem iepriekš ir sodīti par cigarešu kontrabandu, un viņiem ir ierobežotas tiesības uz nekustamo īpašumu Spānijā un Lietuvā, kā arī uz luksusa automašīnām.