Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Pasaulē

Kuģa "Titāniks” bagātākā pasažiera pulkstenis pārdots par gandrīz 1,2 miljoniem sterliņu mārciņu

© Pixabay

Zelta kabatas pulkstenis, kas piederēja "Titānika” bagātākajam pasažieriem, nesenā izsolē pārdots par rekordlielu summu: 1,175 miljoni sterliņu mārciņu, kas ir aptuveni 1,375 miljoni eiro.

Pulksteni privātam kolekcionāram Amerikas Savienotajās Valstīs (ASV) pārdeva Anglijas izsoļu nams "Henry Aldridge & Son”.

Tas savulaik piederēja Džonam Džeikobam Astoram IV, uzņēmējam un nekustamo īpašumu attīstītājam, kurš 1912. gadā nogrima kopā ar kuģi Atlantijas okeānā.

"Astors ir labi pazīstams kā "Titānika” bagātākais pasažieris, un tika uzskatīts, ka tajā laikā viņš bija viens no bagātākajiem cilvēkiem pasaulē, kura tīrā vērtība bija aptuveni 87 miljoni ASV dolāru," minēts izsoļa nama tīmekļa vietnē.

Astors IV, kuram "Titānika" nogrimšanas laikā bija 47 gadi, palīdzēja savai sievai Madlēnai uzkāpt glābšanas laivā un pēc tam izsmēķēja pēdējo cigareti, kuģim nogrimstot tumšajās dzīlēs.

14 karātu zelta "Waltham” kabatas pulkstenis ar iegravētiem iniciāļiem nedēļu pēc katastrofas tika atrasts kopā ar noslīkušā uzņēmēja ķermeni.

Lielākā summa, kas iepriekš samaksāta par "Titānika" artefaktu, bija aptuveni 1,3 miljoni eiro dolāru par vijoli, kuru visticamāk spēlēja mūziķis Voless Hārtlijs, lai mēģinātu nomierināt pasažierus kuģa nogrimšanas laikā.

"Titāniks" nogrima 1912. gada 15. aprīļa agrā rīta stundā pēc ietriekšanās aisbergā Atlantijas okeāna ziemeļu daļā. Tiek uzskatīts, ka incidentā gājuši bojā aptuveni 1500 cilvēku.