Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Pasaulē

Astoņi jaunieši Lietuvā iespaidīgos apjomos ieveduši narkotikas no ASV

© pexels.com

Par narkotiku kontrabandu lielā apmērā no ASV Lietuvā tiek turēti aizdomās astoņi jaunieši, no kuriem četri ir apcietināti Muitas krimināldienesta pirmstiesas izmeklēšanā.

Kā informēja Lietuvas tiesībsargājošās institūcijas, izmeklēšanā pret 18-20 gadus vecajiem jauniešiem konfiscēti vairāk nekā 34 kilogrami narkotisko vielu - galvenokārt marihuāna -, kuru nelegālā tirgus vērtība ir gandrīz viens miljons eiro.

Viļņas apgabala prokuratūras pārstāvis Ģedvīds Vaivada sacīja, ka pirmstiesas izmeklēšana tiek veikta par narkotisko vielu glabāšanu ar un bez nodoma tās izplatīt, kā arī par narkotiku kontrabandu.

Oficiāli aizdomās turētā statuss noteikts astoņiem Lietuvas pilsoņiem, no kuriem četri ir apcietināti.

Visi 18-20 gadus vecie aizdomās turētie ir bezdarbnieki, daži no viņiem studē un daži jau kā nepilngadīgie varētu būt bijuši iesaistīti noziedzīgās darbībās.

Kā stāstīja Muitas krimināldienesta Narkotiku kontroles nodaļas vadītājs Arūns Ivoška, pirmstiesas izmeklēšana šajā lietā sākta pērn maijā, kad muitas pārbaužu laikā tika atklāti sūtījumi ar marihuānu no ASV.

Varasiestādes konfiscējušas 34 kilogramus marihuānas un "nelielu daudzumu kokaīna un halucinogēno sēņu", viņš teica, piebilstot, ka narkotisko vielu vērtība melnajā tirgū sasniedz 900 000 eiro. Nelegālās vielas tika izplatītas Viļņā un tās apkārtnē.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka runa nav par atsevišķiem sūtījumiem vai personām, bet vairākām personu grupām, kas koordinē un plāno savas darbības, lai kontrabandas ceļā ievestu narkotikas Lietuvā no trešajām valstīm, teica Ivoška.