Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Pasaulē

Itālijas valdība dara visu, lai glābtu jaundzimušā dzīvību Lielbritānijā

© Pexels

Itālijas valdība ar militāro lidmašīnu nosūtījusi ātrās palīdzības automašīnu, lai no Bristoles slimnīcas izņemtu jaundzimušu bērnu, veicot ļoti neparastu darbību pēc tam, kad zēna vecāki paziņoja, ka ārsti vairs neko nevar darīt bērna labā.

Mazāk nekā mēnesi vecajam zīdainim vārds vēl nav dots. Telekanāls „Sky News” ziņo, ka viņa vecāki ir no jauktas Itālijas un Nigērijas ģimenes, taču viņi ir Apvienotās Karalistes iedzīvotāji.

Itālijas valdība apgalvo, ka bērnam ir "ļoti nopietna sirds deformācija" un ka tā iejaucās pēc tam, kad Bristoles Karaliskā bērnu slimnīca nevarēja piedāvāt turpmāku ārstēšanu.

Itālijas jurists un bijušais senators Simons Pilons sacīja, ka tas paver ceļu bērniem uz ārstēšanos ārzemēs, „vecākus nenododot tiesā, kā to esam redzējuši iepriekšējās skaļās lietās.”

Pilons, kurš jau iepriekš ir iesaistījies, lai palīdzētu vecākiem nogādāt savus bērnus uz Itāliju ārstēšanai, nosauca šo par nozīmīgu gadījumu bērnu aprūpes jomā.

"Es uzskatu, ja mēs atradīsim veidu, kā sadarboties bērnu interesēs, mēs visi uzvarēsim; zaudētāju nav," viņš sacīja telekanālam. "Pateicamies slimnīcai un britu ārstiem. Paldies vēlas pateikt arī ģimene."

Pilons sacīja, ka itāliešu ārsti mazuļa operāciju sāka trešdien un ka tā tiks turpināta ceturtdien.

Itālijas premjerministra birojs paziņoja, ka Gaisa spēku reiss C130 otrdien, 23. aprīlī, pulksten 18.30 nolaidās Čampino lidostā netālu no Romas ar "jaundzimušu Itālijas pilsoni, kurš pirms pāris dienām dzimis Apvienotajā Karalistē".

Mazulis pārvests uz Bambino Gesu pediatrijas slimnīcu Romā.