Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Pasaulē

Grieķijā notiesā robežsargu par palīdzību Sīrijas pilsoņiem šķērsot robežu ar viltotu Igaunijas pasi

© pixabay.com

Krimināltiesa Salonikos Grieķijas robežsargam piespriedusi septiņu gadu un astoņu mēnešu nosacītu cietumsodu, jo viņš pērn jūnijā palīdzējis Sīrijas pilsoņiem nelegāli šķērsot robežu, izmantojot viltotu Igaunijas pasi, vēsta laikraksts "Postimees".

Tiesa atzina 47 gadus veco robežsargu par vainīgu migrantu kontrabandas mēģinājumā caur Saloniku lidostu.

Kā vēsta Grieķijas laikraksts "Kathimerini", pērn 1.jūnijā robežsargs atļāva diviem Sīrijas pilsoņiem, no kuriem vienam bija 12 gadu, ar viltotu Igaunijas pasi iekāpt lidmašīnā uz Briseli. Par palīdzību katrs Sīrijas pilsonis grieķim samaksāja 1000 eiro kukuli.

Grieķijas drošības policijas darbiniekiem jau vairākus mēnešus bija aizdomas par konkrētā darbinieka godaprātu, tādēļ viņš tika rūpīgi novērots. Vīrieti aizturēja pēc tam, kad drošības policija ieguva neapstrīdamus pierādījumus, ka viņš ir ļāvis Sīrijas pilsoņiem ar viltotu Igaunijas pasi šķērsot robežu.

Vīrieti aizturēja brīdī, kad viņš padotajam deva rīkojumu atļaut Sīrijas pilsoņiem šķērsot robežkontroles punktu. Policija arī aizturēja Sīrijas pilsoņus, kuri izmantoja viltotu Igaunijas pasi.

Saistībā ar notikušo tika tiesāts vēl viens robežsargs, bet tiesa viņu attaisnoja.

Pret 5000 eiro drošības naudu notiesāto robežsargu tiesa atbrīvoja no apcietinājuma, kur viņš atradās kopš jūnija. Nosacītā cietumsoda termiņa laikā viņam aizliegts izbraukt no Grieķijas.