Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Pasaulē

Vācu miljardieris, kurš tika pasludināts par mirušu, iespējams, dzīvo kopā ar savu mīļoto Maskavā

© Pixabay.com

Vācu miljardieris, kurš mistiskos apstākļos pazuda Šveices ikoniskajā Materhorna virsotnē pirms sešiem gadiem, iespējams, Maskavā dzīvo kopā ar savu mīļoto, liecina izmeklēšana, raksta dailymail.co.uk.

Vācu mazumtirdzniecības magnāts Karls Erivans Haubs, toreiz 58 gadus vecs, pazuda 2018. gada aprīlī, trenējoties slēpošanas sacensībām Šveicē.

Miljardieris pēdējo reizi tika redzēts, vienatnē dodoties kalnā ar pacēlāju - viņa treneris teica, ka tas bija dīvaini cilvēkam, kurš parasti ļoti rūpīgi izturējās pret savu drošību, turklāt bija labi sagatavojies. Haubs nekad neatgriezās.

Varasiestādes sāka sešas dienas ilgus meklējumus, kuru laikā apgabalā strādāja pieci helikopteri un kalnu glābēju komandas, taču Hauba ķermenis tā arī netika atrasts.

Haubu, bijušo Vācijas lielveikalu un mazumtirdzniecības giganta Tengelmann Group rīkotājdirektoru un daļu īpašnieku, Ķelnes tiesa trīs gadus vēlāk pasludināja par mirušu. Haubs atstāja sievu, divus bērnus un uzņēmumu ar aptuveni 75 000 darbiniekiem.

Viņa jaunākais brālis Kristians 2021. gadā tiesas zālē zvērēja, ka neesot nekādu pierādījumu, ka Haubs, kura vērtība tika lēsta apmēram 6 miljardu eiro apmērā, būtu dzīvs.

Taču tagad Vācijas raidorganizācijas RTL vadītā vērienīgā izmeklēšana apgalvo, ka ir identificējusi Haubu Maskavā, un uzskata, ka magnāts tur dzīvo kopa ar savu daudz jaunāko mīļoto, vārdā Veronika Ermilova.

Ķelnes prokuratūra ir sākusi izmeklēšanu pret Hauba brāli aizdomās par nepatiesu liecību sniegšanu ar zvērestu.

Kristians pārņēma kontroli pār Tengelmana grupu pēc brāļa pazušanas un apgalvoja, ka ir pasūtījis drošības dienestam izmeklēt “baumas”, ka viņš joprojām ir dzīvs.

Saskaņā ar RTL un medija Stern veikto izmeklēšanu, mazumtirdzniecības magnāts Haubs, kuram tagad būtu 64 gadi, esot zvanījis uz Ermilovas tālruni 13 reizes trīs dienu laikā pirms viņa pazušanas 2018. gadā.

Zvani bija apjomīgi - viens ilga vairāk nekā stundu -, un radās aizdomas, ka viņš plāno viltot savu nāvi.

Izmeklēšanā konstatēts, ka 44 gadus vecā Ermilova Sanktpēterburgā vadīja "neuzkrītošu" pasākumu aģentūru, kas organizēja slēpošanas, pārgājienu un kāpšanas ekskursijas brīvdabas entuziastiem, taču viņa tiek turēta arī aizdomās par saistību ar Krievijas drošības dienestiem.

Izmeklēšana vēlāk atklāja, ka Hauba dzīve bija cieši saistīta ar mīklaino Ermilovu, kura, domājams, ir aptuveni divdesmit gadus jaunāka par Haubu.

RTL žurnāliste izteica pieņēmumu, ka Hauba pazušana Šveicē un iespējamā parādīšanās Krievijā varētu būt notikusi ēnainu biznesa darījumu rezultātā.

"Ir zināms, ka Haubs ir veicis darījumus ar apšaubāmiem cilvēkiem Krievijas ekonomikā," viņa apgalvoja.

Tiek uzskatīts, ka Haubs ne tikai zvanījis Ermilovai, bet arī īsi pirms viņa nāves zvanījis krievu baņķierim Andrejam Suzdaļcevam gan Krievijā, gan Ženēvā, apgalvoja RTL.

Vēl viens no Hauba Krievijas biznesa partneriem bija bēdīgi slavenais krāpnieks Sergejs Grišins, kas pazīstams kā "Rētainais oligarhs".

Grišins nokļuva ziņu virsrakstos Apvienotajā Karalistē un ASV pēc tam, kad 2020. gadā pārdeva savu māju Montecito, Kalifornijā, par 14,7 miljoniem ASV dolāru princim Harijam un Meganai Mārklai.

Tika ziņots, ka Grišins pagājušajā gadā nomira no ilgstošas slimības, lai gan nekad netika parādījušies nekādi pierādījumi par viņa bērēm.

Arī RTL žurnālists izteicās, ka Haubs, iespējams, tiešām strādājis krievu labā.

"Viņš varēja darboties kā sava veida ietekmes aģents Krievijai Vācijā... Runa nav par aģentu ar tumšu cepuri un mēteli vai Džeimsu Bondu, bet gan par ietekmi uz politiku un ekonomiku. Viņa pazušana notika laikā, kad Tengelmanam klājās diezgan slikti. Esmu pārliecināts, ka tas nebija slēpošanas negadījums, bet gan iestudēta bēgšana."

Precīza metode, ko Haubs izmantoja, lai veiktu iespējamo bēgšanu, nav zināma, - daži uzskata, ka viņš slēpojis cauri Alpiem līdz Itālijai, taču nav ne vēsts par viņa atrašanās vietu pēc tam, kad viņš 2018. gada aprīlī devās slēpot vienatnē.