Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Pasaulē

FOTO. Plūdi Dubaijā - ielas pārvērtušās upēs, lidostā peld lidmašīnas

© Pixabay.com

Dubaiju paralizē lietavas un vēja izraisītas viesuļvētras - vietējās varas iestādes aicina iedzīvotājus nepamest savas mājas, un laikapstākļu dēļ tiek slēgti ceļi. Vismaz viena metro stacija ir zem ūdens, ielās grimst automašīnas, applūduši tirdzniecības centri, ziņo tv3.lt.

Otrdien Apvienotos Arābu Emirātus piemeklēja spēcīgas lietusgāzes un pastāv bažas, ka tiks appludināti veseli automaģistrāļu posmi, teikts ziņu aģentūras AP ziņojumā.

Lietus Dubaijā sākās naktī, un iedzīvotājus no rīta sagaidīja applūdušas ielas un brāzmains vējs. Tika slēgta starptautiskā lidosta.

Dienas laikā pilsētā nolijuši vairāk nekā 120 milimetri lietus, kas šajā tuksnešainā reģionā ir visa gada norma. Tiek prognozēts, ka tuvākajā laikā lietus tikai pieņemsies spēkā.

Lai arī lietus nav nekas neparasts AAE, taču parasti tas līst periodiski aukstākos ziemas mēnešos. Uz daudziem ceļiem un citās vietās trūkst ūdens novadīšanas mehānismu, kā rezultātā rodas plūdi.

Tiek ziņots, ka vismaz 18 cilvēki gājuši bojā kaimiņos esošajā Omānā pēdējo dienu spēcīgajās lietusgāzēs, teikts otrdien izplatītajā valsts ārkārtas situāciju vadības komitejas paziņojumā. Viņu vidū ir arī aptuveni 10 skolēni.