Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Pasaulē

Grieķiju šokē sievietes slepkavība pie policijas iecirkņa, kur viņa lūdza palīdzību

© depositphotos.com

Pieci policisti atbrīvoti no amata pienākumiem pēc 28 gadus vecas sievietes slepkavības pie policijas iecirkņa Agii Anargiri priekšpilsētā, uz ziemeļiem no Atēnām, aprīļa sākumā. Starp atstādinātajiem darbiniekiem ir policijas iecirkņa vadītājs un neatliekamās palīdzības dispečers, kurš sazinājās ar cietušo, kad viņa tika nogalināta.

Grieķijas mediji vēsta, ka 28 gadus vecā Kiriaki Griva 1.aprīļa vakarā bija ieradusies policijas iecirknī, jo baidījusies par savu dzīvību pēc tam, kad pamanījusi savu bijušo draugu, kuram tiesa neļāva viņai tuvoties, klīstot netālu no viņas mājas. Sieviete policijas iecirknī bija astoņas minūtes, pēc tam izgāja un zvanīja uz policijas avārijas tālruni un lūdza automašīnu, kas viņu nogādātu mājās.

Telefonsarunā, par kuru ziņo Grieķijas mediji, policijas operators sievietei sacīja, ka "policijas automašīna nav taksometrs" un ka viņš nevar pavadīt viņu mājās no vietas, kur viņa atradās. Bet, kamēr notika saruna, bijušais draugs pie policijas iecirkņa panāca sievieti un vairākas reizes sadūra viņu. 39 gadus vecais uzbrucējs aizturēšanas laikā mēģināja nodurt sevi.

Slepkavība pie policijas iecirkņa un amatpersonu atteikšanās palīdzēt sievietei ir ne tikai nostādījusi sliktā gaismā Grieķijas policiju, bet arī izraisījusi sašutumu sabiedrībā, kas pieprasa pilsoņu aizsardzības ministra atkāpšanos no amata.