Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Pasaulē

Sidnejas uzbrucēja ģimene komentē notikušo traģēdiju

© Pixabay.com

Džoels Kauči, kurš nogalināja sešus cilvēkus, viņus nodurot, Westfield iepirkšanās centrā Sidnejā, iepriekš bija publicējis ziņu par nažu ražošanas uzņēmumu, apsūdzot viņus asmeņu notrulināšanā, turklāt slepkavas ģimene ziņo, ka vīrietis cietis no garīgās veselības traucējumiem, raksta mirror.co.uk.

Džoels Kauči, 40 gadus vecs vīrietis, kurš nāvējoši nodūra sešus cilvēkus, sadūra arī policisti, kura viņu nošāva. Starp viņa upuriem bija 38 gadus veca sieviete, kuras deviņus mēnešus vecais mazulis uzbrukumā guva smagus ievainojumus, un vēl citi cilvēki.

Iepriekš Kauči sociālajā tīklā Facebook bija atstājis vienas zvaigznes atsauksmi par Brisbenā bāzēto biznesu pēc tam, kad bija aiznesis uzasināt divus nažus, kuri, viņaprāt, bija notrulināti.

Kauči, kurš jau iepriekš bija nonācis policijas redzeslokā, internetā sevi reklamēja kā “pavadoni” un mēģināja pievienoties ieroču īpašnieku grupām.

Ziņojumā Facebook grupā 2020. gada decembrī Kauči rakstīja: "Es meklēju cilvēku grupas, kas šauj ar ieročiem, lai tiktos, tērzētos un iepazītos."

2021. gadā viņš publicēja ziņas par nažu biznesu, rakstot: "Sadarbību ar šo biznesu man ir bijis murgs. Es aiznesu divus nažus (no kuriem viens ir diezgan dārgs), lai tos uzasinātu, un viņi tos abus notrulināja".

Viņš piebilda: "Es pārliecinājos, ka es skaidri, atkārtoti un pareizi sniedzu visus norādījumus, kad tos aiznesu, un viņi tos notrulināja, pēc tam tie bija nederīgi, būtībā bezjēdzīgi."

Nažu asināšanas uzņēmuma īpašnieks sacīja, ka, viņuprāt, šis pieprasījums bija "dīvains", jo "viņš nebija šefpavārs vai miesnieks".

Vārdā nenosauktais uzņēmējs sacīja, ka Kauči atnesa nazi ar plānu, smailu asmeni un medību nazi, kas jānoslīpē. Jāpiebilst, ka tie nebija naži, kas tika izmantoti uzbrukumā iepirkšanās centrā.

Kouči arī 2020. gada decembrī bija publicējis ziņas, vēloties tikties ar cilvēkiem, "kas šauj ar ieročiem". Policija ziņoja, ka viņam iepriekš ir bijušas garīgās veselības problēmas, un ir saprotams, ka viņam iepriekš bija diagnosticēta šizofrēnija.

Slepkavas ģimene viņa rīcību raksturoja kā "šausmīgu" un sacīja, ka viņam "kopš pusaudža vecuma" ir bijušas garīgās veselības problēmas.

Paziņojumā, ko izplatīja Kvīnslendas policija, teikts: “Džoela rīcība ir patiesi šausminoša, un mēs joprojām cenšamies izprast notikušo. Kopš pusaudža vecuma viņš ir cīnījies ar garīgās veselības problēmām.

Mēs sazināmies gan ar Jaundienvidvelsas policijas spēkiem, gan Kvīnslendas policijas dienestu, un mums nav problēmu ar policisti, kura nošāva mūsu dēlu, jo viņa tikai darīja savu darbu, lai aizsargātu citus, un mēs ceram, ka viņa jūtas labi."