Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Pasaulē

Ukrainas prezidents Zelenskis atklāti stāsta, kā viņa bērni pārdzīvo karu

© Pixabay.com

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis pēc sarunas, kurā viņš Holivudas zvaigznes aicināja palīdzēt Ukrainai, atklāti izteicās par savu bērnu dzīvi kara laikā. Pēc viņa teiktā laikrakstam "Bild", viņa 11 gadus vecais dēls Kirils bieži jautā, kad karš beigsies.

Ukrainas prezidents dalījās detaļās par personīgo komunikāciju ar bērniem. Viņš atzīst, ka katru reizi sarunā ar dēlu viņam ir grūti. Iemesls tam ir tas, ka viņš nevar apsolīt ātras kara beigas vai nepārtraukto Ukrainas pilsētu apšaudes izbeigšanu.

“Viņš uzdod jautājumu: kad mēs uzvarēsim? Viņam ir vienpadsmit, bet esmu pārliecināts, ka viņš ir tāds pats kā vairums ukraiņu. Mēs noteikti uzvarēsim. Mums nav alternatīvas. Bet es nevaru to apsolīt un norādīt datumu. Neatkarīgi no tā, vai tas ir mans dēls vai citi Ukrainas pilsoņi, tam nav nozīmes,” teica Zelenskis.

Zelenskis sacīja, ka pilna mēroga iebrukuma laikā viņa bērni atrodas Ukrainā. Viņi neizceļoja uz ārzemēm tāpat kā vairums ukraiņu, neskatoties uz pastāvīgajām apšaudēm.

Kā zināms, Zelenska 19 gadus vecā meita Aleksandra studē Ukrainas universitātē, bet viņa dēls Kirils ir skolnieks. Prezidents saka, ka viņa bērni cenšas dzīvot normālu dzīvi.

"Ir grūti, ja ar bērniem neko nevar plānot. Nav brīvdienu, nav atpūtas, visi domā par karu. Mans dēls nepārtraukti runā par karu. Mūsu bērni jautā, kad karš beigsies... Ir grūti. Daudzi mūsu bērni mācās tiešsaistē un nav bijuši skolā divus gadus. Negribu sūdzēties, bet mēs visi vēlamies, lai šis briesmīgais laiks beidzas," atzīmēja Ukrainas valsts vadītājs.