Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Pasaulē

Lielbritānija ievērojami palielina prasības, lai imigranti varētu iegūt ģimenes vīzas un uzturēties valstī

© pexels.com

Lielbritānijas valdība ceturtdien palielināja prasīto ienākumu iebraucēju ar ģimenes vīzām atbalstīšanai, turpinot īstenot imigrācijas samazināšanas plānu.

No ceturtdienas minimālais gada ienākums, kas nepieciešams ģimenes locekļa atvešanai uz Lielbritāniju ar ģimenes vīzu, pieaug no 18 600 britu mārciņām (21 713 eiro) līdz 29 000 mārciņām (33 854 eiro), bet nākamā gada sākumā tas pieaugs līdz 38 700 mārciņām (45 178 eiro).

Šis solis ir daļa no premjerministra Riši Sunaka plāna "samazināt neilgtspējīgu un negodīgu migrācijas līmeni un nodrošināt, lai tie, kas ierodas šeit, neapgrūtinātu nodokļu maksātājus".

Imigrācija Lielbritānijā pēdējos gadus ir rekordaugstā līmenī, un ir gaidāms, ka tā būs svarīgs jautājums parlamenta vēlēšanās šogad. Aptaujas rāda, ka premjera Konservatīvajai partijai draud smaga sakāve šajās vēlēšanās.

"Mēs esam sasnieguši maksimuma punktu ar masveida migrāciju. Nav vienkārša risinājuma vai viegla lēmuma, kas samazinātu [imigrantu] skaitu līdz britu tautai pieņemamam līmenim," sacīja iekšlietu ministrs Džeimss Kleverlijs.

"Mēs esam rīkojušies, lai samazinātu neilgtspējīgu [imigrantu] skatu, lai aizsargātu britu strādniekus un viņu algas, lai nodrošinātu, ka tie, kas atved ģimeni uz Lielbritāniju, neapgrūtina nodokļu maksātājus," ministrs piebilda.

Ienākuma prasībai ir mērķis nodrošināt, lai ģimenes būtu pašpietiekamas, un to var panākt dažādos veidos, tostarp ar ietaupījumiem un darba ienākumiem.

Valdība decembrī nāca klajā ar vairākiem pasākumiem rekordaugstā migrācijas līmeņa samazināšanai, tostarp par 47% paaugstinot minimālo algu kvalificēta darba vīzām.

Valdībai ir nodoms laika gaitā vienādot prasības ģimenes vīzām un kvalificēta darba vīzām.

Daļa no plašākas imigrācijas stratēģijas ir arī stingrāki noteikumi studentiem un veselības piemaksas ārzemniekiem, kas izmanto Nacionālo veselības dienestu (NHS), palielināšana par 66%.

Kleverlijs decembrī paziņoja, ka tiek plānots samazināt ikgadējo neto migrāciju uz Lielbritāniju, kas pašlaik ir 745 000 cilvēku, par 300 tūkstošiem.