Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Pasaulē

Mākslas galerijas apkopējs pa kluso izstāda savu gleznojumu mākslas muzejā. Sekas bēdīgas

© Pixabay.com

Laikmetīgās mākslas galerija Vācijā atlaida savu darbinieku pēc tam, kad atklāja, ka viņš patvaļīgi izstādījis savu gleznu, raksta "bbc.com".

Lai to paveiktu, 51 gadu vecais vīrietis izurbis divus caurumus “Pinakothek Moderne” mākslas muzeja sienā Minhenē.

Viņa 60x120 centimetrus lielais darbs kādu laiku karājās tukšā galerijas ejā - muzeja pārstāvis sacīja, ka tas neesot bijis ilgi.

"Kuratori to pamana nekavējoties," sacīja galerijas darbiniece Tīna Nelere, piebilstot, ka glezna ir atdota tās autoram.

Vīrietis strādāja par darbinieku galerijas apkopes nodaļā - viņš sevi dēvēja par ārštata mākslinieku. Pēc notikušā ar viņu tika pārtrauktas darba attiecības, kā arī tika noteikts aizliegums apmeklēt galeriju.

“Pinakothek Moderne” ir viens no lielākajiem modernās mākslas muzejiem Eiropā, kurā apskatāmi tādu mākslinieku kā Pablo Pikaso un Salvadora Dalī darbi.

Pirms dažiem mēnešiem līdzīgs incidents notika izstāžu zālē Bonnā - kad tās darbinieki kārtoja izstādi, viņi starp eksponātiem atrada vienu papildu darbu.

“Mums tas šķiet smieklīgi, un mēs vēlamies satikt mākslinieku. Tāpēc sazinies! Nekādu problēmu nebūs. Goda vārds,” savā “X” kontā rakstīja izstāžu zāles pārstāvis.

Vēlāk izrādījās, ka māksliniece vārdā Danae Emmanuilidisa sazinājās ar izstādes organizatoriem un atzinās, ka glezna pieder viņai.

Emanuilidisa teica, ka viņa vienmēr vēlējusies, lai kāda no viņas gleznām tiktu iekļauta izstādē. "Es to ienesu zem mēteļa, kas man bija mugurā," viņa pastāstīja vietējai televīzijai.

Viņas gleznu, sievietes portretu ar nosaukumu “Džordžija”, portretu galerija galu galā pārdeva izsolē, un ieņēmumi tika ziedoti Ķelnes labdarības organizācijai "ArtAsyl".