Ceturtdiena, 9.maijs

redeem Einārs, Ervīns, Klāvs

arrow_right_alt Pasaulē

Drīzumā veikalos būs nopērkamas "gudrās" ziepes, kas parādīs, vai rokas ir kārtīgi nomazgātas

© Pixabay.com

Jau drīzumā veikalu plauktos nonāks "gudrās" ziepes, kas parādīs, vai rokas ir kārtīgi nomazgātas, raksta lrytas.lt.

Lietuvas Veselības zinātņu universitātes Farmācijas fakultātes pētnieki sadarbībā ar uzņēmējiem radījuši šķidrās ziepes ar īpašu sastāvu, kas prot parādīt, vai rokas ir labi nomazgātas.

Tā dēvētās "gudrās" jeb “Smarter” ziepes , kas izgatavotas no bioloģiskām izejvielām, ir pirmās šāda veida ziepes ne tikai Lietuvā, bet visā Eiropā.

Šīs novatoriskās ziepes spēj parādīt, vai jūsu rokas ir pareizi saziepētas un rūpīgi nomazgātas. Ziepēm, kas izgatavotas no organiskām izejvielām, ir piesātināta zilā krāsa ar svaigu augļu aromātu. Tās galvenokārt paredzēts bērniem, lai pievilcīgā un rotaļīgā veidā ieaudzinātu tīrību un higiēnas ieradumus.

Ziepes strādā pēc pavisam vienkārša principa - spilgts dabīgais pigments uz ādas izceļ vietas, kas ir nepietiekami ieziepētas. Pēc rūpīgas uzklāšanas zilā krāsa pārvēršas baltās putās, nodrošinot, ka rokas pēc mazgāšanas paliek tīras, svaigas un mīkstas.

Pētnieki sola, ka unikālais produkts jau pavisam drīz būs nopērkams veikalos ikvienam, kas vēlas rūpēties par savu veselību un higiēnu.

View this post on Instagram

A post shared by @smarter.soap