Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Pasaulē

"Boeing" jaunas nepatikšanas - lidojuma laikā lidmašīna pazaudē dzinēja daļu

© Pixabay.com

Aviokompānijas "Southwest Airlines" vadītā lidmašīna "Boeing 737-800", kas devās uz Hjūstonu ASV, svētdien droši atgriezās Denveras starptautiskajā lidostā pēc tam, kad tai lidojuma laikā nokrita dzinēja pārsegs un ietriecās spārna atlokā, ziņo ASV Federālā aviācijas pārvalde, raksta "cnn.com".

Aģentūra paziņoja, ka veiks izmeklēšanu.

Gaisa satiksmes audio ierakstā viens no pilotiem sacīja, ka "vairāki pasažieri un stjuarti dzirdēja, ka kaut kas skaļi atsitās pret spārnu".

Paziņojumā CNN "Southwest" norādīja, ka pasažieri uz Hjūstonu devušies ar citu lidmašīnu un atpalika no grafika par aptuveni trīs stundām.

"Mēs atvainojamies par sagādātajām neērtībām, kas radušās kavēšanās dēļ, taču savu augstāko prioritāti piešķiram mūsu klientu un darbinieku maksimālajai drošībai," teikts paziņojumā. Incidentā neesot cietušo.

"Southwest" paziņoja, ka tās tehniskās apkopes komandas pārskatīs lidmašīnu, kas izlidoja pulksten 7.49 pēc vietējā laika un atgriezās pulksten 8.15. Lidojums notika aptuveni 10 000 pēdu augstumā.

Saskaņā ar ierakstiem, lidmašīna tika uzskatīta par lidojumderīgu 2015. gada maijā.

"Boeing" atteicās notikušo komentēt.

Šis ir jaunākais incidents mehānisko problēmu virknē, kas pēdējo mēnešu laikā nomoka "Boeing" lidmašīnas dažādās aviokompānijās.