Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Pasaulē

Izlūkdienesti saņēmuši slepenus Kremļa dokumentus par Ukrainu

© Pixabay.com

"The Washington Post" publicējis Krievijas plānus - tie paredz, ka Krievijas politiskie stratēģi raksta tūkstošiem ziņojumu un rakstu, kuros maskējas par ASV, Vācijas un Francijas iedzīvotājiem, lai grautu atbalstu Ukrainai.

Krievu viltus ziņotāji, kurus nolīgusi un finansējusi Krievijas valdība, ir vērsušies pret ASV atbalstu Ukrainai - par to liecina Kremļa dokumenti, raksta "The Washington Post". Kad ASV prezidents Baidens augustā ierosināja piešķirt Ukrainai papildu finansējumu 24 miljardu dolāru apmērā, Maskavas politiskie stratēģi, kas strādāja Kremļa labā, bija gatavi mēģināt mazināt sabiedrības atbalstu likumprojektam - tā liecina Kremļa iekšējie dokumenti.

Kampaņas ietvaros, kuras mērķis bija ietekmēt Kongresa un citas politiskās debates, lai veicinātu antiukraiņu noskaņojumu, ar Kremli saistīti politiskie stratēģi rakstīja tūkstošiem izdomātu ziņu rakstu, ierakstu sociālajos medijos un komentārus, ar mērķi raisīt bažas par robežu drošību.

Lai atklātu Kremļa propagandas operācijas, kuru mērķis ir mazināt ASV atbalstu Ukrainai, kā arī to darbības jomu un metodes, laikrakstam "The Washington Post" tika iesniegti vairāk nekā 100 dokumentu, kas datēti no 2022. gada maija līdz 2023. gada augustam. Faili ir daļa no vairākām informācijas nopludināšanām, kas sniedza retu ieskatu Maskavas paralēlajos centienos vājināt atbalstu Ukrainai Francijā un Vācijā, kā arī destabilizāciju pašā Ukrainā.

Kampaņas mērķis bija attēlot Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski kā korumpētu, uzsvērt migrantu skaitu, kas šķērso ASV un Meksikas robežu, aicināt finansēt robežu drošību, nevis sniegt palīdzību Ukrainai, un nosaukt "baltos amerikāņus" kā lielākos palīdzības plūsmu zaudētājus.

Sociālo mediju manipulatori ir izstrādājuši paņēmienu, kā izmantot kontus, lai nosūtītu saites uz saturu un pēc tam dzēstu savas ziņas vai kontus, tiklīdz citi atkārtoti kopīgo saturu. Ideja ir slēpt maldinošās informācijas patieso izcelsmi un saglabāt kanālu atvērtu turpmākām ietekmes operācijām - sociālo mediju pētījumu kompānija “Alethea” šo taktiku dēvē par "rakstīšanu ar neredzamu tinti".

Vēl viens propagandistu paņēmiens ir izplatīt tikai tīmekļa adresi, nevis ziņojumu, lai padarītu materiālu grūtāk atrodamu. Citas apmulsināšanas taktikas ietver skatītāju novirzīšanu caur virkni šķietami nejaušu vietņu, līdz viņi nonāk pie viltus raksta.