Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Pasaulē

Pasaulē vecākais vīrietis atklāj savas ilgmūžības noslēpumu. Dietologi tam nepiekristu

© Pixabay.com

Pasaulē vecākais vīrietis saka, ka viņa ilgās dzīves noslēpums ir veiksme, mērenība un zivis un frī kartupeļi katru piektdienu, raksta abcnews.com.

111 gadus vecais anglis Džons Alfrēds Tinisvuds ir apstiprināts Ginesa rekordu grāmatā kā jaunais pasaules vecākais vīrietis pēc tam, kad aizsaulē devās Venecuēlas rekordista Huans Visente Peress 114 gadu vecumā. Gisaburo Sonobe no Japānas, kurš bija nākamais vecākais vīrietis, nomira 31. martā 112 gadu vecumā.

Dzimis Liverpūlē 1912. gada 26. augustā, dažus mēnešus pēc Titānika nogrimšanas, Tinisvuds pārdzīvoja divus pasaules karus, dienējot Lielbritānijas armijas korpusā Otrajā pasaules karā.

Pensionētais grāmatvedis un vecvectēvs teica, ka mērenība ir veselīgas dzīves atslēga. Viņš nekad nesmēķē, reti dzer un neievēro īpašu diētu, izņemot vakariņas ar zivīm un frī kartupeļiem reizi nedēļā.

"Ja jūs dzerat pārāk daudz vai ēdat pārāk daudz, vai staigājat pārāk daudz, ja jūs darīsiet kaut ko pārāk daudz, jūs galu galā cietīsiet," Tinisvuds sacīja intervijā Ginesa rekordu grāmatai.

"Tā ir tīra veiksme. Jūs vai nu dzīvojat ilgi, vai arī dzīvojat īsi, un jūs tur neko daudz nevarat darīt.”

Jāpiebilst, ka pasaulē vecākā sieviete un vecākais dzīvais cilvēks ir 117 gadus vecā Marija Branjasa Morera no Spānijas.