Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Pasaulē

“Lietussargs pret Putinu”. Vācu snaiperi izdomā paštaisītu aizsardzības ierīci

© Pixabay.com

Vācu snaiperi, ņemot vērā pieaugošās gaidas par konfliktu starp NATO un Krievijas Federāciju, ir nākuši klajā ar paštaisītu aizsardzību, lai ienaidnieks tos neatklātu - tie ir īpaši lietussargi, ziņo BILD.

Izdevuma korespondents Sebastjans Prengels apmeklēja NATO mācības Steadfast Defender, kas notiek Norvēģijas ziemeļos, netālu no Altas pilsētas.

Tiek atzīmēts, ka tajās piedalījās Bundesvēra 23. kalnu strēlnieku brigāde, kuru apmeklēja Vācijas aizsardzības ministrs Boriss Pistoriuss. Kopā ar citiem progresīviem ieročiem viņam tika uzdāvināts lietussargs snaiperu maskēšanās nolūkam. Pēc militārpersonu domām, mūsdienu kaujas laukā ienaidnieka pozīcijas tiek aprēķinātas, izmantojot īpašu aprīkojumu, jo īpaši termovizorus.

"Un, ja snaiperis paslēpjas aiz lietussarga, viņi viņu neatradīs. Karavīri sūdzējās, ka izgatavojuši šādus lietussargus paši, nepaļaujoties uz Aizsardzības ministrijas piegādēm," raksta BILD.

Žurnālisti to nosaukuši par "triecienu" Pistoriusam, kurš ir atbildīgs par Bundesvēra pienācīgu ekipējumu iespējamā konfliktā ar Krieviju.

"Bundesvēra jaunais slepenais ierocis ir lietussargi pret Putinu," smīnēja Prengels.