Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Pasaulē

Botsvāna draud nosūtīt uz Vāciju 20 000 ziloņu strīdā par medību trofeju likumu

© Pixabay

Botsvānas prezidents Mokgvetsi Masisi ir piedraudējis nosūtīt uz Vāciju 20 000 ziloņu strīdā par medību trofeju importa aizliegumu.

"Divdesmit tūkstoši ziloņu Vācijai, tas nav joks," Masisi sacīja vācu tabloīdam „Bild.” Āfrikas valsts līderis kritizē Vācijas valdību, jo īpaši Vides ministriju, par mēģinājumu aizliegt trofeju importu, neskatoties uz Botsvānas ziloņu "pārapdzīvotību".

Šā gada sākumā Vācijas Vides ministrija, kuru vada Stefija Lemke no „Zaļās partijas”, izvirzīja iespēju noteikt stingrākus ierobežojumus medību trofeju importam malumedniecības bažu dēļ.

Masisi sacīja izdevumam „Bild”, ka Vācijas Zaļā partija varētu iemācīties sadzīvot ar ziloņiem, tos nemedījot. “Ir ļoti viegli sēdēt Berlīnē un izteikt savu viedokli par mūsu lietām Botsvānā. Mēs maksājam cenu par šo dzīvnieku saglabāšanu pasaulei un pat Lemkes partijai," sacīja Masisi.

Saskaņā ar Āfrikas valsts līderi, Botsvānā ziloņu populācija ir pieaugusi līdz aptuveni 130 000 īpatņu. Lai cīnītos pret "pārapdzīvotību", Botsvāna jau ir piedāvājusi 8000 ziloņu Angolai un vēl 500 Mozambikai, sacīja Masisi, piebilstot, ka Mozambikai tie vēl ir jāsavāc.

"Mēs vēlētos piedāvāt Vācijai šādu dāvanu," izdevumam "Bild" sacīja Masisi, piebilstot, ka "nepieņems noliedzošu atbildi ".

Botsvānas prezidents apgalvoja, ka dabas aizstāvju centieni ir izraisījuši ziloņu populācijas „eksploziju” un medības ir "svarīgs līdzeklis, lai tos kontrolētu". Turklāt medību trofeju importa aizliegums Botsvānas iedzīvotājus tikai padarītu nabagākus.