Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Pasaulē

Vācijas Federālais informācijas drošības birojs brīdnājis par īpaši augstiem kiberzubrukumu riskiem

© pixabay.com

Vācijas politiskās partijas un politiķi pašlaik ir pakļauti sevišķi lielam kiberuzbrukumu riskam, brīdinājis Vācijas Federālais informācijas drošības birojs (BSI).

"Sevišķi ņemot vērā gaidāmās Eiropas Parlamenta vēlēšanas, var pieņemt, ka pašlaik ir palielinājies uzbrukumu skaits," ziņu aģentūrai DPA sacīja BSI preses pārstāve.

Cita starpā BSI un iekšzemes izlūkošanas dienesta rīcībā ir informācija par pikšķerēšanas uzbrukumiem Vācijas partijām. Sagaidāmi arī daudzi kiberuzbrukumi, kuros tiek pārtverti un pēc tam publiskoti - dažkārt manipulēti vai falsificēti - slepeni dati vai dokumenti. Šis hakeru darbības virziens palielina kiberdraudus mērķiem, kam pievērsta pastiprināta sabiedrības uzmanība.

BSI nekomentēja sīkākus datus par konkrētiem gadījumiem.

Vācijas iekšlietu ministre Nensija Fēzere brīdināja, ka šādi uzbrukumi rada problēmas ne tikai upuriem, bet to mērķis ir arī satricināt uzticību demokrātijai.

Ministre aģentūrai DPA sacīja, ka šādi kiberuzbrukumi galvenokārt ir Krievijas hibrīdo draudu klāstā. Jārēķinās, ka iegūtie dati tiks viltoti un izmantoti "masveida dezinformācijas kampaņām", viņa piebilda.

Pirms sešām nedēļām iekšzemes izlūkdienests un BSI brīdināja partijas par iespējamām hakeru un informācijas nopludināšanas operācijām 2024.vēlēšanu gadā. Vēstulē, kas ir aģentūras DPA rīcībā, drošības iestādes brīdināja, ka šādus kiberuzbrukumus nedrīkst uztvert vieglprātīgi.