Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Pasaulē

Anglijā dzīvo žurkas, kas lielākas par suni

© Pixabay.com

Kaitēkļu kontrolieris Kīrans Samplers no Anglijas savā darbā ir noķēris tūkstošiem žurku, taču spilgti atceras vienu, kas bija lielāka nekā Jorkšīras terjers, raksta mirror.co.uk.

Žurku ķērājs, kurš ir ticis galā ar 50 000 grauzēju, brīdina, ka tās “kļūst lielākas un drosmīgākas”.

Kīrans Samplers (29) stāsta, ka lielākā žurka, ko viņš jebkad ir noķēris, bija 22 collas jeb gandrīz 56 cm gara no galvas līdz astei - divreiz lielāka par klēpja sunīša ķermeņa garumu. Viņš saka, ka lielākā daļa žurku, ko viņš noķer, ir apmēram 18 collas jeb apmēram 45 cm garas.

Žurku ķērājs brīdina: “Žurkas kļūst lielākas, drosmīgākas un nekaunīgākas. Viņas mazāk uztrauc cilvēki, kaķi vai jebkas cits.” Viņš arī skaidro, ka vairāk pārtikas atkritumu uz ielām un mazāka kaitēkļu kontrole pandēmijas laikā ir mudinājusi žurkas augt lielākām.

Kīrans sacīja, ka žurkas var būt viltīgas, septiņus gadus pētot viņu uzvedību. Viņš stāstīja, kā gudras žurkas pielāgo savu uzvedību, piemēram, agri pamostos, lai atrastu labu barības avotu, padarot tās ļoti neparedzamas.

Ķērājs ir apmācījis savus divus suņus, terjerus Popiju un Peniju, lai noķertu grauzējus, un kopš 2018. gada viņš mājas un fermas atbrīvo no žurkām. Kīrans vada “Vermicure Pest Control” un ir izveidojis Facebook lapu “Yorkshire Rat Pack”, kas ir kaitēkļu kontrolieru kolektīvs visā apgabalā, kas dalās pieredzē un palīdz viens otram.

Viņš saka, ka lielākā invāzija, ko viņš atklājis, bija mājā, kurā dzīvo 22 žurkas. Tā bija trīs guļamistabu māja, un tās skrēja pāri viņa kājām, kad viņš ienāca.