Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Pasaulē

Karaliskās ģimenes eksperts atklāj, kāda veida audzējs Keitai konstatēts

© Pixabay.com

Pēc ilgstošas klusēšanas Keita Midltone 22. martā atklāja, ka viņa slimo ar vēzi. Kopš tā laika angļi nav slēpuši savas bažas un vairāk nekā jebkad agrāk izrādījuši savu pieķeršanos karaliskajai ģimenei. Par situāciju stāsta žurnālists Marks Rošs, karaliskās ģimenes speciālists, raksta portāls "gala.fr".

Marks Rošs, žurnālists, kurš specializējas Lielbritānijas karaliskās ģimenes jautājumos, apskata nesenos notikumus, kas satricināja kroni.

“Keita Midltone ir fotogrāfe amatiere, strādājusi modes jomā, vizuālie materiāli viņai ir ļoti svarīgi. Viņa vienmēr ir ļoti uzmanīga pret savu izskatu, tēlu, pastāvīgi vingro, maz ēd. Un kā Elizabete II vienmēr teica: "Tev ir jāredz, lai jums noticētu."

Mani īpaši pārsteidza šī video iestudējums - vienatnē uz soliņa dārzā, džinsos, ar pavisam nedaudz kosmētikas, vienīgais karaliskais aspekts ir lēdijas Diānas gredzens. Briti dzirdēja viņas balss skanējumu, tas notiek ļoti reti, jo viņa reti runā publiski. Keita Midltone vēlējās parādīt sevi kā tuvu cilvēkiem un jo īpaši uzrunāt jauno paaudzi, kas ir viena no monarhijas vājajām vietām,” spriež žurnālists.

Pēc labi informēta avota teiktā, viss liecina, ka viņai tika veikta histerektomija un ka Keita cieš no resnās zarnas vēža. Tiek pieļauts, ka Velsas princesei tiek veikta profilaktiskā ķīmijterapija, ko var veikt mājās, nedodoties uz slimnīcu.

“Zinot viņas rūpes vienmēr parādīties vislabākajā formā, viņa atgriezīsies tikai tad, kad būs pilnībā atveseļojusies. Viena lieta ir skaidra - mums nevajadzētu gaidīt jaunu paziņojumu presei. Turpmāka saziņa par viņa veselības stāvokli netiks sniegta,” ir pārliecināts Rošs.

Uz jautājumu, vai var salīdzināt preses uzmākšanos, kuras upuris bija Diāna, un preses un sabiedrības attieksmi pret Keitu, žurnālists atbild, ka, viņaprāt, šādas paralēles nevar vilkt.

“Diāna vairs nebija karaliskās ģimenes daļa, kad notika visa šī uzmākšanās ar paparaci. Viņa bija pilnībā viņu žēlastībā. Kamēr Keita Midltone ir ļoti aizsargāta, ļoti ieskauta, viņai briesmas nedraud. Vienīgais salīdzinājums, kas viņas abas vieno, ir apzīmējums tautas princese, sirds princese,” ir pārliecināts Rošs.

Atbildot uz jautājumu, vai karaļnams šobrīd piedzīvo krīzi, žurnālists skaidro:

“Mums situācija ir jāiekļauj kontekstā. Ja salīdzinām šos notikumus ar lielākajām kroņa pārdzīvotajām krīzēm, piemēram, Edvarda VIII atteikšanos no troņa 1936. gadā, Vindzoras pils ugunsgrēku un lēdijas Diānas traģisko nāvi, šī situācija nav tik kritiska. Gluži pretēji, karaļnama popularitāte ir sasniegusi tik augstu līmeni, kas ir identisks karalienes Elizabetes II valdīšanas pēdējiem gadiem. Paziņojums par Čārlza III un Keitas Midltones vēzi izraisīja ievērojamu līdzjūtības vilni pret kroni.”