Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Pasaulē

Itālijā atklāts Eiropas augstākais iekārtais gājēju tilts

© Pixabay.com

2024. gada sākumā analītiķi, izmantojot mākslīgo intelektu, noteica, ka tūristu vidū populārākā valsts Eiropā šogad būs Itālija, bet, kamēr populārākās pilsētas, piemēram, Roma un Venēcija, ir pilnas ar ceļotāju pūļiem, citi mazāk populāri reģioni cenšas piesaistīt tūristus - Umbrijas reģions Itālijas centrālajā daļā ir pievienojis jaunu tūrisma objektu, Eiropā augstāko iekārto gājēju tiltu, raksta "CNN Travel".

Jaunais "Ponte Tibetano" (Tibetas tilts) gājēju tilts, kas stiepjas pāri aizai, ir augstākais šāda veida tilts Eiropā un atrodas 175 metrus virs aizas. Tas savieno divas idilliski skaistas vietas: viduslaiku ciematu Sellano, kas atrodas apmēram stundas brauciena attālumā no reģiona galvaspilsētas Perudžas, un Montesanto, skaistu ciematiņu gleznainās Viggi upes otrā pusē.

Pastaiga pāri aptuveni 800 metru garajam tiltam aizņems 30-45 minūtes. Ceļš jāveic, sperot soļus pāri atsevišķiem grīdas posmiem, kas papildina asās izjūtas - kopumā būs jāpārvar aptuveni 1000 no šiem posmiem.

Drošības apsvērumu dēļ tūristi tiks nodrošināti ar drošības virvi, jāvelk piemēroti apavi un jābūt vismaz 120 cm garam, lai drīkstētu doties pāri tiltam.

Tilts pieņem ne vairāk kā 90 apmeklētājus stundā, un rezervācijas pašlaik ir atvērtas līdz 5. maijam. Biļetes cena internetā ir 25 eiro.

Der paturēt prātā, ka sliktu laikapstākļu gadījumā tilts var tikt slēgts.