Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Pasaulē

Francija izdara spiedienu uz Ķīnu saistībā ar Ukrainu: Sji Dzjiņpins dodas uz Parīzi

© Pixabay.com

Francija izdara spiedienu uz Ķīnu saistībā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā un tirdzniecības problēmām pirms Sji Dzjiņpina gaidāmās vizītes Parīzē, par to ziņo ziņu aģentūra "Associated Press".

Francijas ārlietu ministrs Stefans Sežurnē sarunās ar kolēģiem Pekinā atbalstīja Eiropas līderu, tostarp Nīderlandes premjerministra Marka Rutes, kurš pagājušajā nedēļā apmeklēja Pekinu, nostāju.

Sežurnē teica, ka Francija gaida no Ķīnas, ka tā kā lielvalsts sūtīs skaidrus signālus Krievijai attiecībā uz Ukrainu. Taču Pekina pret Ukrainu ieņem atšķirīgu nostāju nekā Eiropa un ASV - Ķīna, iespējams, klausās Krieviju, taču nav skaidrs, kādu vēstījumu tā pauž, saka žurnālisti.

Pēc Sežurnē teiktā, Francija plāno uzturēt ciešu dialogu ar Ķīnu, lai palīdzētu atrast veidus, kā Ukrainā panākt ilgstošu mieru.

Situāciju ietekmē arī Ķīnas elektrisko transportlīdzekļu pieplūdums Eiropā, kas kļūst par nopietnu problēmu starp Ķīnu un Eiropas Savienību. "Ekonomiskās partnerības līdzsvara atjaunošana ir mūsu, kā arī mūsu Eiropas partneru prioritāte. Eiropas Savienība ir ļoti atvērts tirgus, atvērtākais pasaulē. Taču pašreizējais deficīts ar dažām valstīm, tostarp Ķīnu, ir mums nepieņemams," preses konferencē sacīja Sežurnē.

Eiropas amatpersonas ir paudušas bažas, ka lēto Ķīnā ražoto elektrisko transportlīdzekļu pieplūdums var traucēt ražošanu un izraisīt darba vietu zaudēšanu Eiropā.